Liga 1 Futsal Fortuna a programat ieri la Cluj primul meci al etapei a II-a din Turul Sumplimentar. Așa cum era de așteptat, Autobergamo Deva nu a avut probleme în fața formației Clujana Cluj, lanterna roșie a campionatului.

Autobergamo s-a impus cu scorul de 13-2 (6-0) și a urcat, cel puțin până în această seară, în fotoliul de lider. Brazilienii Bernardo Dos Santo și Andos Da Silva, sosiți în această iarnă la Deva, au marcat din nou, două, respectiv trei goluri. Au punctat pentru trupa pregătită de Florin Matei și juniorii Tameș și Budai. Etapa a II-a continuă astăzi cu celelalte două dueluri. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău va găzdui confruntarea dintre Luceafărul și CFR Timișoara, în timp ce marele derby al acestei runde se va disputa la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, acolo unde față în față se vor afla CS United Galați, campioana României, și FK odorheiu Secuiesc, lider înaintea acestei etape.

Gruparea harghiteană e singura care nu a pierdut în acest sezon în fața gălățenilor, ambele dispute încheindu-se la egalitate, 3-3 la Odorheiu Secuiesc și 0-0 la Galați. Pentru că a stat în prima etapă a Turului Suplimentar, United a pierdut locul 1, amănunt care nu are însă darul de a-l afecta Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor.

„După cum știți, anul trecut am terminat sezonul regular (tur-retur-tur suplimentar) pe locul doi. Pentru mine contează meciurile din semifinale. Dacă vrei să fii campion trebuie să câștigi un meci sau două pe terenul adversarei”, a spus Florin Ignat, pentru United TV.

 „Am început bine anul, deși Clujana nu a fost poate cel mai greu adversar. Meciul cu United este un obstacol mai dificil. E bine că am câștigat aceste două meciuri înainte de un derby, pentru că starea de spirit din echipă este una excelentă. Alan și Gălățeanu, abia veniți la echipă, au fost bine primiți. S-au acomodat rapid, atât pe teren cât și în vestiar. Amândoi sunt jucători de bună calitate, așa că putem conta cu siguranță pe ei pentru derby-ul de la Galați”, a spus Tankò Levente, căpitanul echipei FK Odorheiu Secuiesc, pentru pagina de Facebook a echipei harghitene.

Etapa a II-a a Turului Suplimentar:

Miercuri, 1 februarie

CFF Clujana Cluj – ACS Autobergamo Deva 2-13 (0-6), Sala Sporturilor „Horia Demian” – Cluj
Au marcat: Moroșanu (36, 36) / Andos Da Silva (2, 2, 25), Boldor (3), Gavrilă (3), Cojocaru (4, 13, 23, 39), Bernardo Dos Santos (25, 39), Tameș (27), Budai (40)
Arbitri: Pentek Laurențiu (Oradea), Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă); Bărluțiu Ovidiu Ciprian (Cluj)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Joi, 2 februarie

Ora 14:00, CS Luceafărul Buzău – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău
Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Macovei Florin Aurelian (Galați); Trașcă Marius (Pitești)
Observator: Ciolacu Bogdan (Pitești)

Ora 17:00, CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv
Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Spaiuc Sebastian (Iași)
Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

Clasament: 1. Autobergamo 31p; 2. FK Odorheiu Secuiesc 30p; 3. United 29p; 4. CFR Timișoara 24p; 5. West Deva 15p; 6. Luceafărul 6p; 7. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre