CS United Galați rămâne în continuare singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna. Campioana României s-a impus aseară, în deplasare, în fața formației CFR Timișoara, scor 4-0, într-o partidă transmisă în direct la Digi Sport.

În plus, în urma acestui suces, formația pregătită de Florin Ignat s-a distanțat în fruntea clasamentului, la cinci lungimi de principala urmăritoare, Autobergamo Deva.

„A fost un meci foarte greu, așa cum ne așteptam. Tocmai de aceea cred că scorul este exagerat față de realitatea din teren. Ne bucurăm că plecăm acasă cu toate cele trei puncte”Florin Ignat, antrenor-jucător CS United Galați.

În ciuda rezultatului final, meciul găzduit de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara dintre CFR și United a fost unul deosebit de echilibrat și de disputat. După o primă repriză albă, gălățenii au deschis scorul, la patru minute de la reluare, prin Daniel Araujo. Finalul meciului a adus desprinderea campioanei României, care a marcat de trei ori în ultimul minut și jumătate prin Vlăduț Dudău, Oetrișor Toniță și Florin Ignat.

„Cred că și astăzi am făcut un joc bun, dar, ca și altă dată, am ratat și am făcut cadouri adevrsarului. United este o echipă puternică, meciurile disputate în Liga Campionilor aducându-le gălățenilor experiență în plus”Robert Lupu, antrenor-jucător CFR Timișoara.

Tot aseară, la Cluj, s-a disputat partida dintre CFF Clujana Cluj și Luceafărul Buzău. Oaspeții s-au impus cu scorul de de 7-2. În prima confruntare a etapei a 9-a, duminică, 13 noiembrie, s-au întâlnit formațiile Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc. Urmărită de aproape 700 de spectatori prezenți în tribunele Sălii Sporturilor din Deva, confruntarea a fost una spectaculoasă.

Hotărâți să își ia revanșa după înfrângerea din tur (7-4 pentru Autobergamo), harghitenii au început perfect partida. Tankó, Miklós și Iszlai au marcat pentru formația pregătită de Jakab Zoltán în primele 20 de minute. La reluare, Autobergamo Deva a demarat o cursă nebună de urmărire și în final a reușit să egaleze! Sergiu Gavrilă, de două ori, și Cristian Matei au marcat pentru gruparea hunedoreană.

Iată rezultatele partidelor din etapa a 8-a:

Duminică, 13 noiembrie

ACS Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-3 (0-3), Sala Sporturilor, Deva
Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan (ambii din Iași); Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara)
Observator arbitri: Kiuță Mihai (Braşov)

Luni, 14 noiembrie

CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați 0-4 (0-0), Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara
Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popeşti-Leordeni), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)
Observator arbitri: Mititel Marius (Bucureşti)

CFF Clujana Cluj – CS Luceafărul Buzău 2-7 (1-3), Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj
Arbitri: Mihălcuț Andrei, Spaiuc Sebastian (ambii din Iaşi); Braşovean Cristian Cosmin (Cluj)
Observator arbitri: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

  • echipa ACS West Deva nu va juca în această rundă

Clasament: 1. United 19p (7 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 14p (7 meciuri); 3. Autobergamo 13p (7 meciuri); 4. Timișoara 9p (7 meciuri); 5. West Deva 9p (6 meciuri); 6. Luceafărul 6p (7 meciuri); 7. Clujana 0p (7 meciuri)

Etapa viitoare, 19-21 noiembrie:
Luceafarul Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
United Galaţi – ACS West Deva
CFR Timișoara – Autobergamo Deva

  • echipa CFF Clujana Cluj va sta în această rundă

Articol de Adi Dobre