Liga 1 Futsal Fortuna  a programat luni, 12 decembrie, ultimele două meciuri ale etapei a 12-a. Începută în week-end, la Odorheiu Secuiesc, runda s-a încheiat la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău.

La Odorheiu Secuiesc, gazdele de la Futsal Klub au întâlnit formația CFR Timișoara. În prima repriză cele două combatante au dus o luptă de uzură. Oaspeții au fost cei care au deschis scorul în minutul 10, autor Nemițanu, care a taxat, cu un șut de la 9 metri, visătoarea apărare a gazdelor. Nastai putea duce scorul la 2-0 pentru bănățeni, dar Farkas, goalkeeper-ul gazdelor, a intervenit perfect. Foarte nervoși, Tankó și Bálint au văzut cartonașul galben în finalul primei reprize. Echipa pregătită de ‪Zoltán Jakab a ieșit de la vestiare mult mai activă și, după doar trei minute a egalat prin Bálint. Nu a fost mult timp egal, Ilaș a profitat de greșeala lui Tankó și a readus Timișoara în avantaj. Situația echipei din Odorheiu Secuiesc s-a agravat trei minute mai târziu (Kerestély a pierdut mingea, iar Nemițanu a șutatat fără milă în colțul din dreapta su) și a devenit dramatică în minutul 28, atunci când Nemițanu și-a desăvârșit hat-trick-ul ducând scorul la un neverosimil 4-1.

A fost momentul în care Zoltán Jakab a cerut imediat time-out și le-a ordonat elevilor săi să asedieze poarta lui Theodor Lungu riscând totul pe cartea atacului. În doar două minute, FK Odorheiu Secuiesc a marcat de două ori prin Tankó și Iszlai. A fost rândul lui Robert Lupu, antrenorul-jucător al bănățenilor să reacționeze. Timișoara a renunțat la portar în sepranța că va ține cât mai mult de minge, dar harghitenii au reușit egalarea prin Bálint, 4-4!

În minutul 36, Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc „a explodat” la golul lui Tankó, care a adus pentru prima oară în avantaj echipa gazdă. Același Tankó a închis tabela în ultimele secunde. Cei aproximativ 700 de suporteri prezenți la meci i-au ovaționat pe oamenii lui Zoltán Jakab la ultimul meci pe teren propriu din acest an.

În cea de-a doua partidă a rundei cu numărul 12, la Cluj, ACS West Deva s-a impus, fără probleme în fața ultimei clasate, CFF Clujana, scor 9-2. În urma acestui rezultat, West Deva și-a consolidat locul 5 în clasamenul Ligii 1 Futsal Fortuna. Veteranii Dumitru „Mimi” Stoica și Ion Al-Ioani au fost cei mai buni oameni ai partidei disputate pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj.

În ultimul meci al etapei a 12-a, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, în direct la Digi Sport 2, s-au întâlnit formațiile Luceafărul Buzău și CS United Galați. Campioana României a făcut, așa cum a promis, un meci fioarte bun la ultima reprezentație în anul 2022. Gălățenii nu au dat vreo șansă adversarei, pe care au dominat-o la toate capitolele. Cu antrenorul-jucător Florin Ignat suspendat după cartonașul roșu primit în etapa precedentă, United Galați a arătat că a învățat multe din experiența căpătată în UEFA Champions League. Duppă o primă repriză perfectă, United Galați conducea cu scorul de 7-0! A fost o adevărat demonstrație de forță a campioanei României, care a făcut un joc perfect. La reluare, Viorel Cojoc, „secundul” lui Florin Ignat, a apelat la jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon. În aceste condiții, Luceafărul a echilibrat pe alocuri partida și a reușit să marcheze de două ori.

CS United Galați a încheiat cel mai bun an calendaristic din istorie. În anul 2022, United a cucerit titlul de campioană a României, Cupa și Supercupa României, ajungând, în același timp, în primele 16 echipe ale Europei.

Etapa a 12-a:

Duminică, 11 decembrie

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara 6-4 (0-1), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc
Au marcat: Bálint A. (23, 31), Tankó (29, 36, 40), Iszlai (30) / Nemițanu (10, 24, 28), Ilaș (24)
Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Deaconu Laurențiu (Berceni); Dârjan Liviu (Brașov)
Observator: Gherman Gabriel (București)

FK: Farkas – Miklós, Bálint, Kanyó, Iszlai; Grigoraș, Tompea – Tankó, Kedei, Balázsi, Kerestély
CFR: Lungu – Lupu, Ilaș, Nastai, Toader; Iancu, Nemițanu, Plopeanu, Dan, Buhăceanu, Minuț, Roșca

Luni, 12 decembrie

CFF Clujana Cluj – ACS West Deva 2-9 (1-6), Sala Sporturilor „Horia Demian” – Cluj
Au marcat: Mihai Moroșanu (12, 22) / Vlad Țipău (4, 10, 18), Mimi Stoica (6), Bogda Piptea (11), Ion Al Ioani (17, 39, 40), Liviu Herciu (38)
Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe); Balint Attila (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

CFF Clujana: Mocan – Dradacs, Mathe, Moroșanu, Gorba; Corujan, Răduc, Nemeș, Leahu, Bucur, Florean, Casca; Antrenor: Andrei Mocan
West Deva: Gosa – Al Ioani, Stoica, Brașoveanu, Țipău; Filimon, Pipetea, Mateescu, Herci, Nicoară, Popa; Antrenor: Mimi Stoica

CS Luceafarul Buzău – CS United Galați 2-12 (0-9), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău
Au marcat: Oană (24-autigol), Danciu (27) / Cireș (2), Crăciun (6, 13, 15), Cardenas (9, 22), Dudău (18, 36), Boșneagă (23, 38)
Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Trașcă Marius (Pitești); Boharu Predescu Ionel (Buftea)
Observator: Mititel Marius (București)

Luceafărul: Dospinescu – Nicodim, Isac, Bobe, Berloiu; Mălaia, Burciu, Oprea, Neculăescu, Danciu; Antrenor: Radu Burciu
United: Toniță – Burdujel, Araujo, Cardenas, Boșneagă; Cârdei, Crișan, Cireș, Crăciun, Dudău, Oană, Arhire, Petică; Antrenor. Viorel Cojoc

  • echipa Autobergamo Deva a stat în această etapă

Clasament: 1. United 29p (11 meciuri); 2. Autobergamo 22p (11 meciuri); 3. Odorheiu Secuiesc 21p (10 meciuri); 4. CFR Timișoara 18p (11 meciuri); 5. West Deva 12p (10 meciuri); 6. Luceafărul 6p (10 meciuri); 7. Clujana 0p (11 meciuri)

Etapa a 13-a:

Miercuri, 7 decembrie, CFF Clujana Cluj – ACS Autobergamo Deva 0-4 (0-1)
Duminică, 18 decembrie, ora 19:00, ACS West Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
Luni, 19 decembrie, ora 17:00, CSF CFR 1933 Timișoara – CS Luceafărul Buzău

Articol de Adi Dobre