FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

Liga 1 Futsal Fortuna își cunoaște prima finalistă a sezonului 2022-2023! Aceasta este campiona en titre CS United Galați, care aseară s-a impus și în cel de-al doilea meci din semifinale în fața formației CFR Timișoara. După 4-1 în Banat, United s-a impus cu 4-2 acasă, în Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați.

Meciul a fost deosebit de spectaculos, CFR Timișoara venind la Galați cu gândul să producă surpriza și să ducă duelul cu United în meciul decisiv. Campionii, excelent conduși în teren și de pe bancă de Florin Ignat nu le-au dat însă nicio șansă elevilor lui Robert Lupu, care părăsesc însă cu fruntea sus semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna.

Gazdele au deschis rapid scorul, în minutul 3, prin brazilianul Leonardo Dos Santos „Pelé”, din pasa lui Araujo, la o indirectă de pe linia de 6 metri, acesta fiind și scorul pauzei. Leonardo Dos Santos „Pelé” încă o dată și Florin Ignat de două ori au înscris în partea secundă pentru United, în timp ce pentru bănățeni internaționalul Darius Nastai a reușit o dublă.

„Întâlnirea de duminică a fost unul dintre cele mai tari meciuri pentru tigri, care au beneficiat de un super-antrenament pentru finală. Jos pălăria pentru prestația grupării bănățene, conduse de fostul selecționer Robert Lupu, formație care i-a presat tot timpul pe campionii lui Florin Ignat. Ce meci frumos, câte ratări și cât de mult ne dorim ca Sala Sporturilor Dunărea să redevină NEÎNCĂPĂTOARE la primele două jocuri din finală! Așa cum se întâmplă la evenimentele de top ale tigrilor”, au scris gălățenii pe pagina lor de Facebook.

Florin Ignat, antrenor-jucător CS United Galați: „A fost, așa cum ne-am așteptat, un duel greu cu CFR Timișoara, despre care am spus mereu că este o echipă foarte bună, foarte bine pregătită, mai ales fizic. CFR Timișoara are jucători buni, un antrenor foarte bun. Am fost mai inteligenți, mai proaspeți, experiența a fost de partea noastră. Sunt bucuros că am marcat două goluri, chiar dacă asta contează mai puțin. Acum avem timp să ne odihnim. Așteptăm să vedem cu cine vom juca finala.”

Robert Lupu, antrenor-jucător CFR Timișoara: „A fost un meci greu. United a avut o altă abordare față de partida de la Timișoara, dar asta nu ne-a surprins. Am făcut un meci bun, au fost câteva momente psihologice în care puteam reveni în joc. United este însă o echipă foarte bună, experimentată, cu jucători cu personalitate, au pregătit bine meciul și cred că au meritat să meargă în finală. Avem o echipă tânără și asta cred că ne-a costat în acest sezon”

FK Odorhieu Secuiesc – Autobergamo Deva

Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va găzdui astăzi cel de-al doilea meci din semifinala FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva. Harghitenii conduc cu 1-0 după succesul de la Deva, 4-1, și mai au nevoie de o victorie pentru a merge în finală.

FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

Jakab Zoltán, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc, nu va putea conta nici de această dată pe serrviciile lui Küsmödi, indisponibil de mai multă vreme, iar prezența lui Kanyó este pusă sub semnul întrebării din cauza unei accidentări.

Harghitenii vor să tranșeze astăzi disputa cu Autobergamo, în timp ce finalista sezonului trecut în Liga 1 Futsal Fortuna va încerca să câștige și să ducă duelul cu FK Odorheiu Secuiesc în „decisiv”.

Semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna:

Duminică, 7 mai

United Galați – CFR Timișoara 4-2 (1-0), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Leonardo Dos Santos „Pelé” (3, 37), Florin Ignat (22,23) / Darius Nastai (36, 38)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Dârjan Liviu (Brașov); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

– în prima partidă: CFR Timișoara – United Galați 1-4 (0-1)

United Galați: Toniță – Cireș, Araujo, Crișan, „Pelé”; Cârdei, Oană, Crăciun, Arhire, Burdujel, Dudău, Ignat, Krstić, Boșneagă

Antrenor: Florin Ignat

CFR 1933 Timișoara: Lungu – Nastai, Ilaș, Lupu, Toader; Iancu, Dan, Grosu, Buhăceanu, Bermudez, Angulo, Roșca

Antrenor: Robert Lupu

Luni, 8 mai, ora 17:00, în direct la Digi Sport și FRF.tv

FK Odeorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Șpaiuc Sebastian (Iași)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

– în prima partidă: Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0)

Articol de Adi Dobre