Campioana CS United Galați și vicecampioana Autobergamo Deva au încheiat spectaculos luni seară etapa a 7-a a Liga 1 Futsal Fortuna. Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, transmisă în direct la Digi Sport 2, a fost, așa cum era de așteptat, una de înaltă ținută.

Proaspăt calificată în Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League, CS United Galați a controlat partida de la un capăt la altul și, în ciuda scorului final, 7-5 (5-2), nu a avut vreo emoție în privința obținerii victoriei.

Gălățenii au început în forță derby-ul cu Autobergamo Deva și, după 17 minute conduceau cu 5-0. Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu în finalul primei reprize, când au marcat de două ori. La reluare tot formțația gazdă a fost cea care a înscris prima, dar Autobergamo Deva s-a ținut scai de campioni, a jucat „5 contra 4”, a și marcat în aceste condiții, dar nu a reușit să întoarcă soarta meciului. În urma acestui succes, United Galați a revenit în fotoliul de lider al Ligii I și rămâne singura echipă neînvinsă.

„Am câștigat repriza a doua, dar am pierdut fără drept de apel primul act al confruntării. Noi din zece șuturi pe poartă am luat 7 goluri! Am trimis pe poarta lor 13 șuturi, dar am marcat doar de 5 ori, de doua ori s-a opus bara. Cum am mai spus, noi am pierdut șase jucători importanți, în timp ce Galațiul a adus unul raportat la sezonul trecut. Una peste alta, e o victorie meritata a Galațiului. Suntem în grafic, locul 3! Cu toate acestea unii dintre jucătorii noștri cred ca au venit la Deva în vacanță, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

„A fost un joc pe care l-am controlat în totalitate, victoria noastră neputând fi pusă la îndoială. Prima repriză, mai puțin ultimele minute au arătat adevărata față a echipei noastre. Au fost momente de relaxare, când am permis adversarului să construiască periculos, să marcheze. În perspectiva meciurilor din Elite Round-ul Ligii Campionilor, putem spune că a fost un meci care, pe alocuri, ne-a solicitat, ceea ce nu e rău. Mă bucur că a fost un meci frumos, cu multe goluri”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați. 

CS United Galați – Autobergamo Deva 7-5 (5-2), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați, în direct la Digi Sport 2
Au marcat: Florin Ignat (4, 12), Daniel Araujo (6), Octavian Cireș (7, 17), Constantin Burdujel (21), Robert Crișan (30) / Cristian Matei (18), Sergiu Gavrilă (19), Andrei Boldor (26), Iulian Cojocaru (37, 38)

United Galați: Toniță – Burdujel, Crăciun, Cireș, Dudău; Cârdei, Arhire, Petică, Oană, Ignat, Araujo, Cardenas, Crișan.
Antrenor: Florin Ignat

Autobergamo Deva: Dinicuță – Cojocaru, Fl. Matei, Cr. Matei, Gavrilă; Aramă, Tifan, Strugariu, Budai, Bârsan, Boldor
Antrenor: Florin Matei
Arbitri: Laurențiu Deaconu, Liviu Dârjan – Dragoș Mocanu

Etapa a 7-a:

  • Vineri, 4 noiembrie, CFF Clujana Cluj – FK Odorheiu Secuiesc 2-20 (1-12), Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj
  • Sâmbătă, 5 noiembrie, ACS West Deva – Luceafărul Buzău 5-4 (1-0)), Sala Sporturilor – Deva
  • echipa CSF CFR 1933 Timișoara va sta în această etapă

Clasament: 1United 16p (6 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 13p (6 meciuri); 3. Autobergamo 12p (6 meciuri); 4. Timișoara 9p (6 meciuri); 5. West Deva 9p (6 meciuri); 6. Luceafărul 3p (6 meciuri); 7. Clujana 0p (6 meciuri)

Etapa a 8-a:

Duminică, 13 noiembrie

  • ora 17:00, ACS Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor – Deva

Luni, 14 noiembrie

  • ora 17:00, CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
  • ora 18:00, CFF Clujana Cluj – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor „Horia Demian” – Cluj
  • echipa ACS West Deva stă în această etapă

Articol de Adi Dobre