Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

După o vacanță de aproape o lună și jumătate, Liga 1 Futsal Fortuna revine în forță! Primul eșalon valoric al futsalului românesc programează astăzi la Sfântu Gheorghe primul meci al anului.

Față în față se vor afla formațiile Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și ACS Șoimii Șimand. Confruntarea va conta pentru etapa a 13-a, a patra a returului.

Trupa pregătită de internaționalul Szabolcs Mánya a impresionat la primul său sezon în prima ligă. În cele 12 runde jucate din actualul sezon, datorită evoluțiilor, dar mai ales datorită rezultatelor, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a câștigat statutul de mare revelație. Gruparea covăsneană se află pe locul 5 în Liga 1 Futsal Fortuna, cu 25 de puncte, la egalitate cu FK Odorheiu Secuiesc (locul 4) și la un punct de CSM Deva (locul 3).

„Am reușit să deschidem scorul în confruntări cu echipele mari”

În prima confruntare dintre cele două formații în actuala stagiune, disputată la Șimand, Sepsi SIC s-a impus clar, scor 11-3 (5-0). Covăsnenii pornesc ca fovoriți în jocul de astăzi, dar tânăra grupare arădeană, pregătită de profesorul Daniel Mărcuș, este hotărâtă să facă o figură frumoasă la Sfântu Gheorghe.

„Vrem să ne bucurăm în continuare de futsal. Acesta e principalul nostru obiectiv”, a mărturisit Daniel Mărcuș, antrenor-jucător al echipei arădene, care a continuat: „Ne așteaptă, ca de obicei, un meci foarte greu. Sepsi SIC e o echipă foarte bună, cu cel mai bun jucător din naționala României pe post de antrenor-jucător. Vom încerca să facem un meci bun și să marcăm. Am reușit în acest prim sezon al nostru în Liga 1 Futsal Fortuna să înscriem în fiecare meci. Mai mult, am reușit să deschidem scorul în confruntări cu echipele mari. Am condus în meciurile cu CSM Deva, CFR Timișoara și United Galați, ceea ce pentru noi e o performanță uriașă. Lipsa de experiență și-a spuns însă de fiecare dată cuvântul. Trebuie să învățăm să ne și apărăm. E greu însă când ai un lot de 30 de jucători din care 21 sunt juniori, născuți între 2000 și 2008! Plus trei veterani, în frunte cu mine, trecuți de 40 de ani. Cu toate acestea suntem mulțumiți de oportunitatea de a juca în Liga 1. Avem cel mai mic buget din Liga 1. Dar ne place ceea ce facem și facem cu o uriașă pasiune”.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

„Trebuie să le dăm credit acestor copii”

Profesorul Daniel Mărcuș e convins că echipa sa are viitor. „Avem copii faini, copii care vin din urmă, care cresc într-un mediu bun, pozitiv, deosebit de pozitiv. Niciodată negativ. Asta vorbesc cu ei mereu și le explic că trebuie să ne bucurăm de futsal, că nu avem absolut nimic de pierdut, doar de câștigat. Le-am dat credit tuturor copiilor. Toți au jucat, au crescut. Ne bucurăm de cele trei puncte pe care le-am câștigat în acest sezon în fața celor de la CSM Târgu Mureș. Luptăm la fiecare meci, cum putem, cu ce am acumulat până acum. Apoi în play-off va fi mai acceptabil, scăpăm de echipele tari. Vor fi multe surprize în acest sezon. Cu echipa U19 am terminat pe locul 2 și vom disputa play-off pentru calificarea în Liga Elitelor. Am fi prins locul 1, dar în ultimul meci, la Timișoara, unde aveam nevoie de victorie, deși am condus cu 4-1 la pauză am pierdut cu 4-5. Antrenorul a fost de vină, adică eu! Îmi asum orice vină. Vom vedea ce putem face în continuare. Repet, trebuie să le dăm credit acestor copii. Altfel nu le poți cere performanță”, a mai spus Daniel Mărcuș.

Campioana debutează în noul an la Mărășești

Etapa va continua mâine, duminică, 14 ianuarie, cu meciul dintre nou-promovata Mausoleul Mărășești și campioana CS United Galați, singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna. În tur, gălățenii au câștigat cu 6-1 (1-1).

Marți, 16 ianuarie, sunt programate ultimele trei partide ale etapei a 13-a. Cel mai important joc este cel dintre FK Odorheiu Secuiesc și CSM Deva, care va fi transmis în direct la Digi Sport, dar și pe FRF.tv!

Etapa a 13-a

Sâmbătă, 13 ianuarie

Ora 18:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Șoimii Șimand, „Sepsi Aréna” – Sfântu Gheorghe

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Sorescu Bogdan (Pitești)

Duminică, 14 ianuarie

Ora 16:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – CS United Galați, Sala Sporturilor – Mărășești

Marți, 16 ianuarie

Ora 17:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor – Târgu Mureș
  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Clasament: 1. United Galați 34p; 2. CFR Timișoara 30p; 3. CSM Deva 26p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 25p; 5. ACS Sepsi SIC 25p; 6. ACS Mausoleul 16p; 7. CS Luceafărul Buzău 9p; 8. ACS West Deva 9p; 9. ACS Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre