Liga 1 Futsal Fortuna a programat luni seară la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara ultima partidă din runda inaugurală a Turului Suplimentar, cel care urmează sezonului regular și care, în același timp, precede play-off-ul.

La capătul unui meci foarte spectaculos, transmis în direct de Digi Sport 4, CFR Timișoara s-a impus în fața formației ACS West Deva cu scorul de 5-2, consolindându-și astfel locul 4 în ierarhia Ligii I. Bănățenii lui Robert Lupu au fost cei care au deschis scorul în minutul 12 dintr-un penalty transformat de Ionuț Nemițanu. A fost singurul gol dintr-o primă parte în care Cristian Goșa, portarul oaspeților, a avut câteva intervenții de mare excepție. CFR Timișoara a început repriza secundă în ofensivă, dar cei care au marcat au fost hunedorenii. Excelent condusă în teren de veteranul Ion Al Ioani, West Deva a întors rezultatul de pe tabela de marcaj prin golurile semnate de Constantin Lupu și George David (fostul jucător al bănățenilor).

Spectacolul a continuat și Răzvan Plopeanu a readus Timișoara la conducerea jocului în mai puțin de un minut prin două goluri marcate din șuturi de la distanță! În finalul jocului, CFR Timișoara, la care Darius Nastai și Andrei Grosu au evoluat foarte bine, a turat motoarele și a mai înscris de două ori, prin Ionuț Nemițanu și Mihnea Toader.

Gabriel Budai, dublă pentru Autobergamo

În primele partide ale etapei I a Turului Suplimentar, meciuri disputate duminică, favoritele nu au avut probleme. Autobergamo Deva a trecut la pas de Luceafărul Buzău, scor 9-0, un meci în care brazilienii aduși în această iarnă, Bernardo Da Silva (două goluri) și Andos Da Silva (o reușită) au încântat din nou după evoluțiile foarte bune din derby-ul cu United Galați. Tot la capitolul satisfacții, hunedorenii au trecut evoluțiile tinerilor Sergiu Gavrilă și Iulian Cojocaru (deja certitudini), dar mai ales cea a lui Gabriel Budai (născut în 2005!), autor a două goluri!

Alan Felipe Sasse: „Sunt foarte fericit”

FK Odorheiu Secuiesc a învins la scor, 15-1, lanterna roșie CFF Clujana Cluj, partidă în care brazilianul Alan Felipe Sasse și-a făcut un debut spectaculos. Alan a marcat de trei ori și le-a cucerit inimile suporterilor harghiteni prin jocul său. Fratele mai mic al internaționalului român André Luis Sasse (fost jucător al formațiilor Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc – în tricoul căreia a cucerit titlul de campion al României acum doi ani), Alan s-a arătat deosebit de mulțumit la finalul partidei. „Sunt foarte fericit, deoarece transferul la FK Odorheiu Secuiesc a reprezentat o mare oportunitate pentru mine. Am așteptat cu entuziasm primul joc. Îmi place foarte mult orașul, iar coechipierii au fost foarte prietenoși, ceea ce mi-a dat multă încredere. Am vorbit mult cu fratele meu, cvare mi-a explicat în detaliu care sunt condițiile în țară, ce nivel are campionatul, cât de puternice sunt echipele, că antrenamentele sunt grele. Cred că putem câștiga titlul, nu este imposibil”, a spus Alan Felipe Sasse pentru sport.szekelyhon.ro.

În urma acestui succes, FK Odorheiu Secuiesc a urcat în fotoliul de lider, profitând și de faptul că CS United Galați a stat în prima etapă a Turului Suplimentar. În runda următoare, joi, 2 februarie, Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzduit super-confruntarea United – FK Odorheiu Secuiesc! Meciul va fi, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 3!

Iată rezultatele etapei I a Turului Suplimentar:

Duminică, 29 ianuarie, ora 17:00

ACS Autobergamo Deva – CS Luceafărul Buzău 9-0 (3-0), Sala Sporturilor – Deva
Au marcat: Bernardo Dos Santo (4, 13), Cojocaru (14), Cr. Matei (25, 31), Boldor (27), Andos Da Silva (28), Budai (38, 39)
Arbitri: Pentek Laurențiu (Oradea), Brașovean Cristian Cosmin (Cluj); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 15-1 (8-1), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc
Au marcat: Alan (20, 20, 32), Bálint A. (5, 12, 24), Balázsi (2, 39), Boga (12), Tankó (19), Kedei (24), Kanyó (28), Péter M. (34), Miklós (40), Florean (4 – autogol) / Daradics (5)
Arbitri: Anca Florin Daniel (Deva), Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara); Balint Attila (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Luni, 30 ianuarie, ora 17:30

CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva 5-2 (1-0), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Au marcat: Nemițanu (12 – pen., 37), Plopeanu (28, 29), Toader (38) / C-tin Lupu (22), G. David (26)
Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni); Scânteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)
Observator: Gherman Gabriel (București)

  • echipa CS United Galați stă în această rundă

Clasament: 1. Odorheiu Secuiesc 30p; 2. United 29p; 3. Autobergamo 28p; 4. Timișoara 21p; 5. West Deva 15p; 6. Luceafărul 6; 7. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre

 

Clasament: 1. Odorheiu Secuiesc 30p; 2. United 29p; 3. Autobergamo 28p; 4. Timișoara 24p; 5. West Deva 15p; 6. Luceafărul 6; 7. Clujana 0p

 

Etapa a II-a a Turului Suplimentar:

miercuri, 1 februarie, ora 16:30

CFF Clujana Cluj – ACS Autobergamo Deva, Sala Sporturilor „Horia Demian” – Cluj

joi, 2 februarie

ora 14:00

CS Luceafărul Buzău – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău

 

ora 17:00, în direct la Digi Sport 3

CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați