Începută în week-end cu derby-ul orașului Deva, ACS West – Autobergamo, scor 2-5, etapa a 11-a a Ligii 1 Futsal Fortuna a continuat luni, 5 decembrie, când au fost programate ultimele două partide.

În prima dispută a zilei, găzduită de Sala Sporturilor „Connstantin Jude” din Timișoara, față în față s-au aflat formațiile CFR Timișoara și CFF Clujana Cluj. Trupa pregătită de Robert Lupu și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu scorul de 11-1. Clujenii au rezistat fără gol primit puțin peste patru minute. Andrei Nemițanu a deschis scorul pentru CFR, care, până la pauză a mai marcat de cinci ori (Toader – dublă, Plopeanu, Lupu, Nemițanu). Clujana a marcat și ea prin Daradics.

La reluare, tot gazdele de la CFR au fost cele care au marcat: Toader, Nemițanu – dublă, Nastai – dublă.

„Suntem fericiți că am câștigat meciul acesta. Sperăm să mergem pe aceeași linie în continuare. Începem să luăm toate meciurile în serios. Sunt chiar foarte bucuros și sper să dau tot atâtea goluri în următoarele meciuri. Îmi propun să ajung la un nivel cât mai înalt și să ajung cât mai bun”, a spus la finalul partidei Darius Nastai pentru timisplus.ro. Nastai a împlinit în ziua meciului 22 de ani.

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați a găzduit derby-ul dintre CS United și FK Odorheiu Secuiesc, primele două clasate în Liga I Futsal Fortuna înaintea acestei runde. Partida, transmisă în direct la Digi Sport 2, a avut de toate, mai puțin goluri! În ciuda imenselor ratări înregistrate, mai ales la poarta oaspeților, United și FK Odorheiu Secuiesc au încheiat partida cu o remiză albă, rezultat extrem de rar în futsal!

Egalul, 0-0, de la Galați a intrat astfel definitiv în istoria futsalului românesc! Ultimul 0-0 fusese înregistrat în finala Cupei României ediția 2016-2017 între Informatica Timișoara și Autobergamo Deva. Echipele pregătite atunci de Robert Lupu, respectiv Florin Ignat nu au marcat nici în reprizele suplimentare, trofeul fiind adjudecat de bănățeni la loviturile de departajare.

Iubitorii futsalului din România își mai amintesc de o remiză albă înregistrată în urmă cu aproape două decenii, în 2004, la un meci MB Pandurii Târgu Jiu – MGA Domnești!

În urma rezultatului de la Galați, FK Odorheiu Secuiesc rămâne singura echipă neînvinsă în duelurile cu United în actualul sezon al Ligii I Futsal Fortuna. În tur, la Odorheiu Secuiesc, a fost tot remiză, 3-3!

Etapa a 11-a:

Sâmbătă, 3 decembrie

ACS West Deva – ACS Autobergamo Deva 2-5 (0-3), Sala Sporturilor – Deva
Arbitri: Chița Liviu (Piteşti), Deaconu Laurențiu (Berceni); Boharu Predescu Ionel (Buftea)
Observator: Ciolacu Bogdan (Piteşti)

Luni, 5 decembrie

CSF CFR 1933 Timișoara – CFF Clujana Cluj 11-1 (6-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Arbitri: Pentek Laurețiu (Oradea), Anca Florin Daniel (Deva); Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara)
Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 0-0, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galaţi
Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan; Spaiuc Sebastian (toți din Iaşi)
Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

  • echipa Luceafărul Buzău a stat în această etapă

Clasament: 1. United 26p (10 meciuri); 2. Autobergamo 19p (10 meciuri); 3. Odorheiu Secuiesc 18p (9 meciuri); 4. CFR Timișoara 18p (10 meciuri); 5. West Deva 9p (9 meciuri); 6. Luceafărul 6p (9 meciuri); 7. Clujana 0p (9 meciuri)

Etapa viitoare, a 12-a:

Duminică, 11 decembrie, ora 18:00

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara

Luni, 12 decembrie, ora 17:00

CS Luceafarul Buzău – CS United Galaţi
CFF Clujana Cluj – ACS West Deva

  • echipa Autobergamo Deva stă în această etapă

Articol de Adi Dobre