Liga 1 Futsal Fortuna își încheie în acest week-end vacanța de iarnă! Sâmbătă, 21 ianuarie, sunt programate primele două meciuri ale etapei cu numărul 14, ultima a sezonului regular.

FK Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj

Startul în noul an se va da în Harghita, acolo unde FK Odorheiu Secuiesc va primi vizita formației CFF Clujana Cluj. Poziția secundă în clasament, FK Odorheiu Secuiesc, echipă pregătită de Jakab Zoltán, pornește cu prima șansă în disputa cu lanterna roșie. În tur, la Cluj, harghitenii s-au impus cu scorul de 20-2 (12-1).

Autobergamo Deva – United Galați

Anul 2023 începe în Liga 1 Futsal Fortuna și cu un derby de zile mari, programat la o oră după startul meciului de la Odorheiu Secuiesc. Este vorba despre confruntarea dintre vicecampioana Autobergamo Deva și campioana CS United Galați. Meciul este programat de la ora 18:00 la Sala Sporturilor din Deva. În tur, la Galați, United s-a impus cu scorul de 7-5 (5-2). CS United Galați vine la Deva din postura de lider. Trupa pregătită de Florin Ignat are cinci puncte avans față de FK Odoreheiu Secuiesc (locul 2) și șapte față de adeverara de sâmbătă, Autobergamo Deva (locul 3).

„Ne vom vinde scump pielea”

„Sezonul acesta nu avem mari ambiții. Vrem să încheiem în primele trei și chiar dacă unii se văd deja în finala campionatului, noi ne vom vinde scump pielea”, avertiza în urmă cu doar câteva zile Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva, într-un interviu acordat site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

„Vrem să ne întoarcem acasă cu toate punctele”

„Mergem la Deva încrezători. Suntem campioana României și trebuie să arătăm asta și de această dată. Jucătorii care au participat cu naționala României la turneul internațional de la Poreč, Croația, s-au întors acasă în mare formă și cu un moral foarte bun. Vrem să ne întoarcem acasă cu toate punctele”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați.

Întăriri pentru Autobergamo

Autobergamo Deva s-a întărit în această iarnă cu doi jucători brazilieni, despre care președintele Dorin Popa are numai cuvinte de laudă. „Bernardo și Keko sunt câștiguri pentru echipa noastră. I-am urmărit, i-am plăcut și i-am adus”, a spus președintele grupării hunedorene.

Luceafărul Buzău – West Deva

În ultimul meci al rundei, marți, 24 ianuarie, Luceafărul Buzău va primi vizita echipei ACS West Deva. În tur, West Deva s-a impus cu scorul de 5-4 (1-0).

Iată programul etapei a 14-a:

Sâmbătă, 21 ianuarie
Ora 17:00, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj
Ora 18:00, ACS Autobergamo Deva – CS United Galați

Marți, 24 ianuarie
Ora 18:30, CS Luceafărul Buzău – ACS West Deva

  • echipa CSF CFR 1933 Timișoara stă în această etapă

Clasament: 1. United 29p; 2. Odorheiu Secuiesc 24p; 3. Autobergamo 22p; 4. Timișoara 21p; 5. West Deva 12p; 6. Luceafărul 6; 7. Clujana 0p.

Articol de Adi Dobre