Foto: Facebook / FK Odorheiu Secuiesc

Autobergamo Deva a învins aseară la Odorheiu Secuiesc și a trimis duelul cu formația locală în partida decisivă pentru calificarea în finala Ligii 1 Futsal Fortuna! Scorul la „general” este în acest moment 1-1! Confruntarea care va desemna a doua finalistă a sezonului se va juca azi la Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc și va fi în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

Învingătoare la Deva, scor 4-1, în prima partidă din semifinala cu Autobergamo, FK Odorheiu Secuiesc avea nevoie ieri de încă un succes pentru a juca finala Ligii 1 Futsal Fortuna, acolo unde se află deja campioana CS United Galați, care a obținut biletele pentru ultimul act al sezonului duminică seară, după cea de-a doua victorie în fața formației CFR Timișoara.

Meciul de la Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a debutat sub semnul echilibrului. Formația gazdă a reușit să deschidă scorul după 15 minute, autor Bálint Andor. Un minut mai târziu, Kedei Barna înscria pentru 2-0 și totul părea o simplă formalitate pentru trupa pregătită de Jakab Zoltán. Veteranul Florin Matei, antrenorul-jucător al vicecampioanei Autobergamo Deva, a relansat partida în ultimul minut al primei reprize.

La două minute de la reluare, Autobergamo a egalat prin Iulian Cojocaru, iar în minutul 35 Sergiu Gavrilă a adus echipa oaspete pentru prima oară în avantaj pe tabela de marcaj. FK Odorheiu Secuiesc a alergat după egalare, gazdele apelând inclusiv la „5 contra 4”, și în cele din urmă au marcat prin Iszlai Richárd, în minutul 38. Finalul primelor 40 de minute a fost dramatic. FK Odorheiu Secuiesc a cerut penalty și eliminare la Iulian Cojocaru la un contraatac al căpitanului Tankó Levente, dar nu au primit nimic!

S-a intrat în prelungiri, unde dramatismul a atins cote maxime. Echipa care a înscris a fost tot Autobergamo Deva, prin Bernardo Dos Santos și Iulian Cojocaru. Harghitenii au marcat și ei, autor Bálint Ando, cu 9 secunde înainte de final, dar hunedorenii au găsit resurse pentru a conserva rezultatul, trimițâbd astfel duelul în meciul decisiv, programat astăzi de la ora 17:00 tot la Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc.

Meciul de astăzi este cel cu numărul 6 din acest sezon între FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva. În afara celor două partide din semifinale, cele două s-au mai confruntat de trei ori. În primul meci din acest sezon, chiar în runda inaugurală (30 septembrie), Autobergamo Deva se impunea la Odorheiu Secuiesc, scor 7-4. La retur (13 noiembrie), scorul a fost egal, 3-3. În turul suplimentar, în etapa a 4-a (14 martie), la Odorheiu Secuiesc, scorul a fost din nou egal, 4-4!

Locul 2 la finalul sezonului regular, FK Odorheiu Secuiesc s-a calificat direct în semifinale. Autobergamo Deva, locul 3, s-a războit pentru un loc în semifinale cu Luceafărul Buzău. Câștigătoarea Cupei României din acest sezon nu a avut emoții și s-a impus cu 2-0 la general (9-7 la Buzău și 14-5 la Deva).

Semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna:

Marți, 9 mai, ora 17:00, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Chița Liviu (Pitești); Mihălcuț Andrei (Iași)

Observator: Șandru Ilie (Pitești)

Luni, 8 mai

FK Odeorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 4–5 (2–1, 3–3, 3–4), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Bálint Andor (16), Kedei Barna (17, 50), Iszlai Richárd (38) / Florin Matei (20), Iulian Cojocaru (23, 49), Sergiu Gavrilă (35), Bernardo Da Silva (45)

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Șpaiuc Sebastian (Iași)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

FK Odorheiu Secuiesc: Farkas Róbert – Tankó Levente, Iszlai Richárd, Kedei Barna, Balázsi Attila; Gălățeanu Péter, Tompea Sandrin, Bálint Andor, Miklós Tamás, Kanyó Szilárd, Alan Filipe Sasse, Kerestély József, Boga Bence, Péter Miklós

Antrenor: Jakab Zoltán

Autobergamo Deva: Roberto Voin – Leonardo Moura, Cristian Matei, Iulian Cojocaru, Sergiu Gavrilă; Andrei Dinicuță, Denis Boldor, Bernardo dos Santos, Gabriel Budai, Sebastian Bârsan, Adrian Sandu, Andrei Strugariu, Florin Matei

Antrenor: Florin Matei

– în prima partidă: Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0)

Duminică, 7 mai

United Galați – CFR Timișoara 4-2 (1-0), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Leonardo Dos Santos „Pelé” (3, 37), Florin Ignat (22,23) / Darius Nastai (36, 38)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Dârjan Liviu (Brașov); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

– în prima partidă: CFR Timișoara – United Galați 1-4 (0-1)

United Galați: Toniță – Cireș, Araujo, Crișan, „Pelé”; Cârdei, Oană, Crăciun, Arhire, Burdujel, Dudău, Ignat, Krstić, Boșneagă

Antrenor: Florin Ignat

CFR 1933 Timișoara: Lungu – Nastai, Ilaș, Lupu, Toader; Iancu, Dan, Grosu, Buhăceanu, Bermudez, Angulo, Roșca

Antrenor: Robert Lupu

Articol de Adi Dobre