Foto: Sportul Ilustrat / Galați

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi două meciuri contând pentru etapa a 12-a, penultima din acest an.

De la ora 16:45, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj va găzdui confruntarea dintre CFF Clujana și ACS West Deva. Cu un succes astăzi la Cluj, nou-promovata West Deva și-ar consolida locul 5 în ierarhia Ligii 1 Futsal Fortuna. Huneodrenii vin în orașul de pe Someș după înfrângerea din derby-ul orașului Deva, 2-5 cu Autobergamo, a treia consecutivă după 2-11 cu United Galați în deplasare și 1-2 cu CFR Timișoara pe teren propriu. Ultimul succes al echipei din Deva a fost bifat la începutul lunii noiembrie, în etapa a 7-a, 5-4 cu Luceafărul Buzău pe teren propriu. În tur, West Deva s-a impus în fața echipei CFF Clujana Cluj cu scorul de 14-5, la capătul unui meci deosebit de spectaculos.

În cea de-a doua partidă a zilei, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv, se vor confrunta Luceafărul Buzău și CS United Galați. Pentru campioana României, singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii I Futsal Fortuna, aceasta va fi ultima partidă oficială în anul 2022, „cel mai bun an din istoria Clubului United Galați”, după cum a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al formației gălățene. „Vrem să încheiem cu un succes acest an extraordinar. Sunt convins că băieții vor rămâne concentrați și că vor da totul pentru victorie. Întâlnim o echipă care de fiecare ne-a dat bătăi de cap de fiecare dată, o formație ambițioasă”, a mai spus Florin Ignat.

În tur, la Galați, United s-a impus în fața Luceafărului cu scorul de 7-5.

Etapa a 12-a a debutat ieri la Odorheiu Secuiesc, acolo unde gazdele de la Futsal Klub au întâlnit formația CFR Timișoara. În prima repriză cele două combatante au dus o luptă de uzură. Oaspeții au fost cei care au deschis scorul în minutul 10, autor Nemițanu, care a taxat, cu un șut de la 9 metri, visătoarea apărare a gazdelor. Nastai putea duce scorul la 2-0 pentru bănățeni, dar Farkas, goalkeeper-ul gazdelor, a intervenit perfect. Foarte nervoși, Tankó și Bálint au văzut cartonașul galben în finalul primei reprize. Echipa pregătită de ‪Zoltán Jakab a ieșit de la vestiare mult mai activă și, după doar trei minute a egalat prin Bálint. Nu a fost mult timp egal, Ilaș a profitat de greșeala lui Tankó și a readus Timișoara în avantaj. Situația echipei din Odorheiu Secuiesc s-a agravat trei minute mai târziu (Kerestély a pierdut mingea, iar Nemițanu a șutatat fără milă în colțul din dreapta su) și a devenit dramatică în minutul 28, atunci când Nemițanu și-a desăvârșit hat-trick-ul ducând scorul la un neverosimil 4-1.

A fost momentul în care Zoltán Jakab a cerut imediat time-out și le-a ordonat elevilor săi să asedieze poarta lui Theodor Lungu riscând totul pe cartea atacului. În doar două minute, FK Odorheiu Secuiesc a marcat de două ori prin Tankó și Iszlai. A fost rândul lui Robert Lupu, antrenorul-jucător al bănățenilor să reacționeze. Timișoara a renunțat la portar în sepranța că va ține cât mai mult de minge, dar harghitenii au reușit egalarea prin Bálint, 4-4!

În minutul 36, Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc „a explodat” la golul lui Tankó, care a adus pentru prima oară în avantaj echipa gazdă. Același Tankó a închis tabela în ultimele secunde. Cei aproximativ 700 de suporteri prezenți la meci i-au ovaționat pe oamenii lui Zoltán Jakab la ultimul meci pe teren propriu din acest an.

Joi, 7 decembrie, CFF Clujana Cluj și Autobergamo Deva s-au confruntat în devans, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a. Autobergamo Deva, pentru care meciul de la Cluj a fost ultimul în acest an, s-a impus cu scorul de 4-0 (1-0).

Etapa a 12-a:

Duminică, 11 decembrie

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara 6-4 (0-1), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc
Au marcat: Bálint A. (23, 31), Tankó (29, 36, 40), Iszlai (30) / Nemițanu (10, 24, 28), Ilaș (24)
Cartonașe galbene: Tankó (18), Bálint A. (18), Kanyó (27) / Lupu (23), Plopeanu (31), Ilaș (35)
Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Deaconu Laurențiu (Berceni); Dârjan Liviu (Brașov)
Observator: Gherman Gabriel (București)

FK: Farkas – Miklós, Bálint, Kanyó, Iszlai; Grigoraș, Tompea – Tankó, Kedei, Balázsi, Kerestély
CFR: Lungu – Lupu, Ilaș, Nastai, Toader; Iancu, Nemițanu, Plopeanu, Dan, Buhăceanu, Minuț, Roșca

Luni, 12 decembrie, ora 16:45

CFF Clujana Cluj – ACS West Deva, Sala Sporturilor „Horia Demian” – Cluj
Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe); Balint Attila (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Kiuâă Mihai (Brașov)

CS Luceafarul Buzău – CS United Galați, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău
Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Trașcă Marius (Pitești); Boharu Predescu Ionel (Buftea)
Observator: Mititel Marius (București)

  • echipa Autobergamo Deva a stat în această etapă

Clasament: 1. United 26p (10 meciuri); 2. Autobergamo 22p (11 meciuri); 3. Odorheiu Secuiesc 21p (10 meciuri); 4. CFR Timișoara 18p (11 meciuri); 5. West Deva 9p (10 meciuri); 6. Luceafărul 6p (9 meciuri); 7. Clujana 0p (10 meciuri)

Articol de Adi Dobre