Foto: Facebook / FK Odorheiu Secuiesc

FK Odorheiu Secuiesc este cea de-a doua finalistă a Ligii 1 Futsal Fortuna! Gruparea harghiteană s-a impus marți seară pe teren propriu în meciul trei, decisiv, al duelului cu Autobergamo Deva cu scorul de 3-2 la capătul unui meci de un înalt nivel tehnic și spectacular. Finala din acest an va aduce astfel față în față, în premieră, formațiile CS United Galați, campioana en titre, și FK Odorheiu Secuiesc, cele mai bune echipe din Liga 1, formațiile care au încheiat în această ordine pe primele două poziții sezonul regular și turul suplimentar.

Pentru FK Odorheiu Secuiesc aceasta este prima finală după o pauză de opt ani! Ultima oară când gruparea harghiteană a jucat cu titlul de campioană a României pe masă a fost în sezonul 2014-2015. Odorheiu Secuiesc pierdea atunci dramatic, 1-2 la general, în fața echipei care domina în acei ani futsalul românesc, City’US Târgu Mureș.

Victoria celor de la Autobergamo Deva de luni seară, care a trimis duelul în „decisiv”, l-a determinat pe Jakab Zoltán, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc, să opereze câteva modificări. Jakab Zoltán l-a trimis în poartă pe Gălățeanu Péter în locul incertului Farkas Róbert, care s-a accidentat în meciul de luni, și a schimbat de asemenea componența liniilor.

Ca și în primul meci de la Odorheiu Secuiesc, gazdele au condus marți cu 2-0, dar de această dată nu le-a mai permis oaspeților să întoarcă rezultatul. Autobergamo Deva a redus din diferență și la 2-0 și la 3-1 pentru gazde, dar nu au reușit mai mult. Cel mai bun jucător al oaspeților a fost ca și în meciul de luni portarul Roberto Voin, înlocuitorul titularului Andrei Dinicuță, accidentat. Voin a făcut adevărate minuni în poarta hunedorenilor, parând inclusiv o lovitură de la 10 metri! Gălățeanu Péter, omologul său, a făcut și el o partidă mare, salvându-și echipa în momente-cheie ale partidei.

„Ne-am săturat de finale mici! Vrem să jucăm din nou o finală mare, cu titlul pe masă”, declara în iarnă Jakab Zoltán, managerul echipei harghitene. Visul său s-a împlinit marți seară, când FK Odorheiu Secuiesc s-a calificat meritat în finala Ligii 1 Futsal Fortuna.

„Sunt foarte bucuros! Cred că este o calificare absolut meritată. Mă bucur că vom juca finala împotriva celor de la United Galați. Abia aștept disputele, pentru că se vor întâlni două echipe care joacă futsal, care sunt de o sportivitate exemplară. Istoria confruntărilor dintre noi și gălățeni e o dovadă în acest sens. Va fi o finală pe cinste”, a spus Jakab Zoltán.

„Punct final… Pierdem semifinala cu 1-2 la general contra Odorheiului. Felicitari echipei din Harghita! Sunt circumstanțe, mai ales accidentările, dar acum nu mai are importanță. Urmează confruntarea cu Timișoara din finala mică. Va fi un bun prilej pentru băieții de la U19 de a pregăti Final Four-ul Ligii Elitelor, misiune care pentru clubul nostru devine prioritate zero”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna:

Marți, 9 mai

FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 3-2 (1-0), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Bálint Andor (14), Miklós Tamás (25), Alan Filipe Sasse (37) / Leonardo Moura (27), Denis Boldor (39)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Chița Liviu (Pitești); Mihălcuț Andrei (Iași)

Observator: Șandru Ilie (Pitești)

FK Odorheiu Secuiesc: Gălățeanu Péter – Tankó Levente, Iszlai Richárd, Bálint Andor, Alan Filipe Sasse; Farkas Róbert, Tompea Sandrin, Kedei Barna, Balázsi Attila, Miklós Tamás, Kanyó Szilárd, Kerestély József, Boga Bence, Péter Miklós

Antrenor: Jakab Zoltán

Autobergamo Deva: Roberto Voin – Leonardo Moura, Cristian Matei, Iulian Cojocaru, Sergiu Gavrilă; Andrei Dinicuță, Denis Boldor, Bernardo dos Santos, Gabriel Budai, Sebastian Bârsan, Adrian Sandu, Andrei Strugariu, Florin Matei

Antrenor: Florin Matei

Luni, 8 mai

FK Odeorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 4–5 (2–1, 3–3, 3–4), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Bálint Andor (16), Kedei Barna (17, 50), Iszlai Richárd (38) / Florin Matei (20), Iulian Cojocaru (23, 49), Sergiu Gavrilă (35), Bernardo Da Silva (45)

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Șpaiuc Sebastian (Iași)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

FK Odorheiu Secuiesc: Farkas Róbert – Tankó Levente, Iszlai Richárd, Kedei Barna, Balázsi Attila; Gălățeanu Péter, Tompea Sandrin, Bálint Andor, Miklós Tamás, Kanyó Szilárd, Alan Filipe Sasse, Kerestély József, Boga Bence, Péter Miklós

Antrenor: Jakab Zoltán

Autobergamo Deva: Roberto Voin – Leonardo Moura, Cristian Matei, Iulian Cojocaru, Sergiu Gavrilă; Andrei Dinicuță, Denis Boldor, Bernardo dos Santos, Gabriel Budai, Sebastian Bârsan, Adrian Sandu, Andrei Strugariu, Florin Matei

Antrenor: Florin Matei

– în prima partidă: Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0)

Duminică, 7 mai

United Galați – CFR Timișoara 4-2 (1-0), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Leonardo Dos Santos „Pelé” (3, 37), Florin Ignat (22,23) / Darius Nastai (36, 38)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Dârjan Liviu (Brașov); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

– în prima partidă: CFR Timișoara – United Galați 1-4 (0-1)

United Galați: Toniță – Cireș, Araujo, Crișan, „Pelé”; Cârdei, Oană, Crăciun, Arhire, Burdujel, Dudău, Ignat, Krstić, Boșneagă

Antrenor: Florin Ignat

CFR 1933 Timișoara: Lungu – Nastai, Ilaș, Lupu, Toader; Iancu, Dan, Grosu, Buhăceanu, Bermudez, Angulo, Roșca

Antrenor: Robert Lupu

Iată programul Finalei Ligii 1 Futsal Fortuna:

Finala Meci 1 – 15.05.2023, ora 18.00

United Galați – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Finala Meci 2 – 16.05.2023, ora 18.00

United Galați – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Finala Meci 3 – 20-22.05.2023, ora: nu a fost încă stabilită

FK Odorheiu Secuiesc – United Galați, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Finala Meci 4 – dacă este nevoie – 21-23.05.2023, ora: nu a fost încă stabilită

FK Odorheiu Secuiesc – United Galați, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Finala Meci 5 – dacă este nevoie – 27-30.05.2023, ora: nu a fost încă stabilită

United Galați – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Articol de Adi Dobre