Liga 1 Futsal Fortuna va intra astăzi în vacanță! Ultimul meci din anul 2022 se va juca la Timișoara, între CFR și Luceafărul Buzău. Confuntarea este programată de la ora 17:00 și va fi în direct la FRF.tv și Digi Sport 2.

Etapa a 13-a a bifat prima partidă în urmă cu aproape două săptămâni. Disputat în devans, meciul dintre CFF Clujana Cluj și Autobergamo Deva s-a încheiat, așa cum era de așteptat, cu succesul vicecampioanei României, Autobergamo Deva, scor 4-0.

Ieri, la Sala Sporturilor din Deva a fost programat meciul dintre nou-promovata ACS West Deva și FK Odorheiu Secuiesc. Harghitenii erau obligați să învingă pentru a reveni pe locul doi în ierarhia Ligii I.

Confruntarea de la Deva a fost una deosebit de spectaculoasă. Oaspeții de la FK Odorheiu Secuiesc au început în forță meciul și au deschis scorul în chiar primul minut prin Bálint Andor. Trupa pregătită de Zoltán Jakab a căutat să se desprindă, dar Kanyó a luat la țintă în câteva rânduri barele porții adverse.

La reluare, Kedei Barna a marcat pentru FK Odorheiu Secuiesc, dar veteranul Al-Ioani a readus formația gazdă în joc. Bálint și Kanyó au spulberat speranțele hunedorenilor, ducând scorul la 4-1 pentru oaspeți. Ion Al-Ioani, cel mai bun jucător al gazdelor, a reușit din nou să înscrie în poarta lui Farkas, dar FK Odorheiu Secuiesc a avut reacție și a mai marcat de două ori prin Kedei și Balázsi. Pe final, Zoltán Jakab, managerul general al oaspeților, i-a trimis în teren și pe mezinii lotului. dar tabela a rămas neschimbată.

FK Odorheiu Secuiesc încheie astfel anul 2022 pe locul secund în ierarhia Ligii I Futsal Fortuna.

Ultimul meci al etapei a 13-a și, în același timp, ultimul meci al anului 2022 în Liga I este programat astăzi, luni, 19 decembrie, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 2.

Față în față se vor afla CFR Timișoara și Luceafărul Buzău. O victorie ar apropia gruparea bănățeană de podium și ar țintui Luceafărul Buzău pe locul 6 în ierarhia Ligii I Futsal Fortuna.

Etapa a 13-a:

Miercuri, 7 decembrie: CFF Clujana Cluj – ACS Autobergamo Deva 0-4 (0-1)
Au marcat: Florin Matei (de două ori), Sergiu Gavrilă (de două ori)
Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras; Szabo Attila (toți trei Odorheiu Secuiesc)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Duminică, 18 decembrie: ACS West Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 2-6 (0-1)
Au marcat: Al-Ioani (28′, 31′) / Bálint (1′, 29′), Kedei (27′, 34′), Kanyó (31′), Balázsi (36′)
Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan; Mihălcuț Andrei (toți din Iaşi)
Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamţ)

Luni, 19 decembrie, ora 17:00, CSF CFR 1933 Timișoara – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Arbitri: Darjan Liviu (Brașov), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Deaconu Laurențiu (Berceni)
Observator: Ivanescu Marian (Bucureşti)

Clasament: 1. United 29p (11 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 24p (11 meciuri); 3. Autobergamo 22p (11 meciuri); 4. CFR Timișoara 18p (11 meciuri); 5. West Deva 12p (11 meciuri); 6. Luceafărul 6p (10 meciuri); 7. Clujana 0p (11 meciuri).

Articol de Adi Dobre