Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi, marți, 2 mai, partida dintre CFR Timișoara și CS United Galați. Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, care va fi în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv de la ora 17:00, reprezintă primul episod al duelului dintre CFR și United din semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna. După acest meci, disputa se va muta la Galați pentru cel puțin o partidă.

Campioană en titre și lider la finalul sezonului regular, CS United Galați s-a calificat direct în semifinale. Pentru a ajunge în această fază a competiției, CFR Timișoara a trebuit să se confrunte cu ACS West Deva, bănățenii impunându-se cu scorul general de 2-0 (6-2 în deplasare și 8-1 acasă).

Cele două combatante s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, campionii fiind neînvinși: două victorii, una pe teren propriu, 5-4 (etapa 1 a sezonului regular – 29 septembrie 2022) și una în deplasare, 4-0 (etapa a 8-a a sezonului regular – 14 noiembrie 2022), plus o remiză pe teren propriu 2-2 (etapa a 4-a a Turului Suplimentar – 12 martie 2023).

Elevii lui Florin Ignat sunt hotărâți să se întoarcă victorioși din această nouă cea mai lungă deplasare a sezonului (aproximativ 700 de kilometri despart orașul Galați de Timișoara), dar sunt conștienți de dificultatea partidei!

„Așa cum am mai spus, vom întâlni un adversar redutabil. Timișoara a demonstrat și ultima dată la Galați că are o altă față după aducerea celor doi sud-americani, ca să nu mai spun că și ceilalți jucători din lotul lui Robert Lupu au crescut în valoare. Totuși, suntem campionii României și trebuie să facem totul pentru a câștiga, însă tot noi am demonstrat-o la meciul cu timișorenii că, dacă nu suntem concentrați sută la sută, putem avea probleme. Avem unele probleme de lot, dar mă bucur că au revenit Araujo și Pele, deși primul a avut o perioadă cam mare de inactivitate din cauza problemelor medicale. Îmi doresc ca toți băieții pe care voi miza să se depășească pentru a reuși să câștigăm”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, pentru site-ul oficial al grupării gălățene.

„Acest meci ne va arăta exact unde suntem în acest moment. Am făcut meciuri bune împotriva celor de la West Deva în sferturile de finală, meciuri care ne-au dat optimism pentru duelul cu United, o echipă împotriva căreia ne-am prezentat bine de fiecare dată. Am remizat la Galați, în Turul Suplimentar, dar să nu uităm că, la ora meciului, United știa că va încheia sezonul pe primul loc, au folosit mulți jucători tineri. Astăzi va fi altceva! Întâlnim o echipă mare, care a ținut România la un nivel foarte bun în Europa în ultimii ani. Noi alcătuim o echipă în formare, dar ne vom vinde scump pielea, pentru că nu avem presiune, nu avem ce pierde. Chiar dacă nu vom obține un rezultat favorabil, ne vom juca șansa până la final, chiar dacă va fi foarte greu”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara, pentru frf.ro

Foto: Facebook Academia ,,Emeric Dembroschi” Sighet

Lovitura de start a meciului CFR Timișoara – United Galați va fi dată de unul dintre cele mai sonore nume din istoria sportului bănățean, fostul mare fotbalist Emeric Dembroschi! Născut la Câmpulung la Tisa, Maramureș, la 6 octombrie 1945, Emeric Dembroschi a evoluat de-a lungul carierei sale pentru Dinamo Bacău și Politehnica Timișoara, și a fost declarat cel mai bun jucător al naționalei României la Campionatul Mondial de fotbal din Mexic 1970!

Liga 1 Futsal Fortuna – semifinale

Marți, 2 mai

CFR Timișoara – CS United Galați, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara, în direct la Digi Sport și FRF.tv

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Pentek Laurențiu (Oradea)

Observator: Mititel Marius (București)

După această partidă, duelul se va muta la Galați. Se va califica în finală echipa care va bifa prima două victorii.

Sâmbătă, 29 aprilie

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0), Sala Sporturilor – Deva

Au marcat: C. Matei (8) / Kerestély József (28), Kedei Barna (33), Bálint Andor (36), Farkas Róbert (39)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni); Mihălcuț Andrei (Iași)

Observator: Ivănescu Marian (București)

Autobergamo: Voin – Moura, C. Matei, Cojocaru, Gavrilă; Boldor, Bernardo dos Santos, Hordea, Budai, Bârsan, Sandu, Strugariu, Fl. Matei

Antrenor: Florin Matei

FK Odorheiu Secuiesc: Farkas – Miklós, Iszlai, Balázsi, Kedei. Csereként pályára lépett Alan, Bálint, Kerestély, Tankó

Antrenor: Jakab Zoltán

După această partidă, duelul se va muta la Odorheiu Secuiesc. Se va califica în finală echipa care va bifa prima două victorii.

Articol de Adi Dobre