Începută vineri, 4 noiembrie la Cluj, continuată sâmbătă la Deva, etapa a 7-a a Ligii 1 Futsal Fortuna se va încheia astăzi la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați cu derby-ul dintre CS United și Autobergamo Deva.

Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj a fost martora celui mai clar succes din acest sezon. În mare formă în ultimele runde, FK Odorheiu Secuiesc a învins la scor, 20-2, formația CFF Clujana Cluj și a urcat, cel puțin până astăzi în fotoliul de lider al Ligii I Futsal Fortuna.

Nou-promovata ACS West Deva a bifat cea de-a treia victorie în acest sezon, după ce sâmbătă a trecut la limită, scor 6-5, pe teren propriu, de Luceafărul Buzău, care rămâne cu un singur succes în șase etape disputate.

Astăzi, la Galați, se vor confrunta campioana CS United și vicecampioana Autobergamo Deva. Meciul, care va începe la ora 17:00, va fi în direct la Digis Sport 2. Calificată în Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League, United e singura echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii I Futsal Fortuna. Gălățenii au contabilizat patru victorii și o remiză. Autobergamo Deva a început actuala stagiune cu un eșec, dar și-a revenit și a bifat patru victorii în următoarele patru etape.

„În momentul actual nu ne putem bate cu United Galați, o echipă susținută puternic de municipalitate, cu un lot pe măsură. Noi funcționăm în regim de avarie, văduviți de un asemenea sprijin. Vom face deplasarea la Galați cu gândul la meciurile ce vor urma cu FK Odorheiu Secuiesc și CFR Timișoara! Din lotul deplasat la Galați vor face parte negreșit și componenți aiechipei U19”, a spus Dorin Pop0a, președintele echipei Autobergamo Deva.

„Trebuie să uităm pe moment de Liga Campionilor pentru a nu face pași greșiți în campionat. Un meci împotriva echipei Autobergamo Deva înseamnă întotdeauna un derby. Și, ca orice derby, meciul de luni trebuie tratat cu seriozitate. Suntem într-o formă bună, la fel și adversarii noștri. Sunt convins că va fi un meci frumos și mă bucur că va fi televizat, astfel putând arăta din nou cât de frumos e futsalul. Îi așteptăm pe suporteri la sală pentru a ne susține, așa cum o fac de fiecare dată”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei CS United Galați.

Etapa a 7-a:

  • Vineri, 4 noiembrie, CFF Clujana Cluj – FK Odorheiu Secuiesc 2-20 (1-12), Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj
  • Sâmbătă, 5 noiembrie, ACS West Deva – Luceafărul Buzău 5-4 (1-0)), Sala Sporturilor – Deva
  • Luni, 7 noiembrie, ora 17:00, United Galați – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați, în direct la Digi Sport 2
  • echipa CSF CFR 1933 Timișoara va sta în această etapă

Clasament: 1. Odorheiu Secuiesc 13p (6 meciuri); 2. United 13p (5 meciuri); 3. Autobergamo 12p (5 meciuri); 4. Timișoara 9p (6 meciuri); 5. West Deva 9p (6 meciuri); 6. Luceafărul 3p (6 meciuri); 7. Clujana 0p (6 meciuri)

Articol de Adi Dobre