Etapa a 9-a a Ligii 1 Futsal Fortuna a programat luni seară duelul dintre CFR Timișoara și Autobergamo Deva, transmis în direct la Digi Sport. Gazdele erau condamnate să învingă pentru a ține aproape de podium, în timp ce oaspeții de la Autobergamo Deva ținteau revanșa după eșecul din tur, de pe teren propriu, 2-1 pentru CFR Timișoara.

Autobergamo Deva, vicecampioana României, a început bine partida găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara. Cu frații Cristian și Florin Matei în prima linie, Deva a reușit să deschidă scorul prin Ovidiu Aramă, în minutul 8, la capătul unui contraatac rapid. Hunedorenii nu s-au aflat în avantaj decât 8 secunde! Bănățenii au reușit egalarea prin antrenorul-jucător Robert Lupu, după care s-au instalat la câema partidei. În minutuil 11, Darius Nastai, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a adus Timișoara în avantaj. Valentin Ilaș și Mihnea Toader au bifat și ei câte o reușită, gruparea bănățeană intrând la cabine cu un avantaj de trei goluri.

Încă din finalul primei reprize și aproape pe întreaga durată a actului secund, Autobergamo Deva a jucat „5 contra 4”, fără efect însă pe tabela de marcaj. Tot gazdele au marcat primele la reluare, autogol Sergiu Gavrilă, Singurul gol al oaspeților în repriza a doua a fost de fapt un autogol, autor Mihnea Toader. În urma acestui succes, CFR Timișoara s-a apropiat la doar un punct de podium.

Etapa a 9-a a Ligii I Futsal Fortuna a debutat duminică pe malul Dunării, la Galați, acolo unde s-au întâlnit formațiile CS United și ACS West Deva. Întâlnirea, încheiată cu victoria gazdelor, scor 11-2, a fost una foarte spectaculoasă. A fost reptiția generală pentru gălățeni înaintea meciurilor din Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League.

Liga 1 Futsal Fortuna, etapa a 9-a:

United Galați – West Deva 12-2 (6-1), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați
Au marcat: Araujo (2, 36), Ignat (4), Dudău (6, 30), Crișan (8, 34), Cardenas (9, 13), Petică (29), Oană (38) / Voiculescu (14), Al Ioani (33)
Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan; Mihalcut Andrei (toți trei din Iași)
Observator arbitri: Deca Daniel (Brăila)

CFR Timișoara – Autobergamo Deva 5-2 (4-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Au marcat: Robert Lupu (9), Darius Nastai (11), Valentin Ilaș (15), Mihnea Toader (18), Sergiu Gavrilă (32) / Ovidiu Aramă (8), Mihnea Toader (36 – autogol)
Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Deaconu Laurențiu (Berceni); Trașcă Marius (Pitești)
Observator arbitri: Sandru Ilie (Pitești)

Marți, 29 noiembrie

Luceafărul Buzău – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău

Articol de Adi Dobre