După acțiunile naționalelor de junioare din ultimele săptămâni, Liga 1 feminin revine în forță în acest weekend, când sunt programate partidele contând pentru etapa a V-a.

Etapa va consemna un nou duel de la distanță între primele două clasate, Politehnica Timișoara și Universitatea Cluj, care au început în forță sezonul și care turează motoarele înainte confruntării directe programată săptămâna viitoare.

Universitatea Cluj va da startul rundei, pe teren propriu, la Iclod, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 14:00. Multipla campioană a României va primi vizita echipei ACS Banat Girls. Mult schimbată în bine față de sezonul trecut, formația din Comloșu Mare a contabilizat în cele trei etape disputate din actualul sezon două victorii și o înfrângere.

După înfrângerea din prima etapă, 1-5 la Giurgiu cu Carmen București, fetele de la Banat Girls, care au un meci mai puțin disputat (meciul-restanță cu ACS Vasas Femina), s-au răzbunat pe următoarele două adversare CSM Alexandria și Universitatea Galați, meciuri în care au înscris 15 goluri și nu au primit niciunul!

Politehnica Timișoara va evolua tot sâmbătă și tot pe teren propriu în compania echipei Universitatea Galați, meci la finalul căruia fetele pregătite de Mirel Albon vor dori să își păstreze imaculată caseta „goluri primite”! Cu un golaveraj impresionant, 32-0, și cu un joc pe măsură, Politehnica Timișoara pregătește marele examen, partida cu Universitatea Cluj.

Etapa a V-a a Ligii 1 Feminin va continua duminică, 16 octombrie, când sunt programate restul partidelor. După un start ezitant de sezon, înfrângeri în primele două runde, CSM Alexandria dă semne de revenire. În ultimele două etape, teleormănencele au bifat o victorie, 3-0 pe teren propriu, cu Vasas Odorheiu Secuiesc, și un egal spectaculos, 3-3, în deplasare, cu Piroș Security Arad.

Ultimele adversare ale echipei din Alexandria se vor confrunta în această rundă la Odorheiu Secuiesc. O victorie, un egal, o înfrângere și un golaveraj de 4-4, aceasta e linia de clasament a grupării harghitene. Arădencele sunt fără victorie după primele patru runde, în care au acumulat doar două. Partida dintre Vasas Femina și Piroș Security Arad va putea fi urmărită în direct pe www.frf.tv!

Nou-promovata AFK Csikszereda Miercurea Ciuc pare să își asigure statutul de revelație a acestui sezon încă din start, în ciuda faptului că au pierdut în etapa precedentă la Târgu Mureș! Fetele din Miercurea Ciuc sunt, înaintea acestei etape, pe locul trei în clasament. ACS Fotbal Feminic Baia Mare vine la Miercurea Ciuc după un succes, pe teren propriu, cu Fair Play București, echipă care, în ultimul meci al etapei, va primi vizita fetelor de la Carmen București. Fair Play e ultima în clasament.

Programul etapei 5 din Liga 1 Feminin! 

sâmbătă, 15 octombrie

ora 14:00: FC Universitatea Cluj – ACS Banat Girls
ora 16:00: Politehnica Timișoara – AFC Universitatea Galați

duminică, 16 octombrie

ora 11:00
CSM Alexandria – ACS Târgu Mureș
ACS Vasas Femina – ACS Piroș Security Arad, în direct pe www.frf.tv 

ora 14:00: AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Fotbal Feminin Baia Mare
ora 15:00: AFC Fair Play – AS CS Carmen Bucureşti

Clasament: 1. Politehnica 12p, 2. Universitatea Cluj 12p, 3. Csikszereda 7p, 4. Banat Girls 6p (trei meciuri), 5. Carmen 6p, 6. Vasas Femina 4p (trei meciuri), 7. Alexandria 4p, 8. Baia Mare 4p, 9. Târgu Mureș 3p, 10. Piroș Security 2p, 11. Universitatea Galați 1p, 12. Fair Play -2p

 

ARTICOL DE ADI DOBRE