Liga1 feminin programează miercuri, 7 octombrie, meciurile etapei cu numărul 5. Cel mai important meci al rundei se va disputa la Cluj, acolo unde multipla campioană „U” Olimpia va primi vizita formației Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Cele două echipe au punctaj maxim după patru etape, fiind despărțite de golaveraj. „U” Olimpia Cluj și Vasas Femina vin după rezultate identice, 4-0! Olimpia s-a impus în deplasare în fața echipei Fortuna Becicherecu Mic, în timp ce Vasas a trecut, pe teren propriu, de formația Selena ȘN Constanța.

Olimpia Cluj rămâne în continuare cea mai bună echipă din România și principala favorită la titlul de campioană. În duelul de miercuri va porni cu prima șansă. Noi, vă spunem sinceri, suntem fericiți că putem juca din nou fotbal. E o mare victorie asupra vremurilor pe care le traversăm. Aș da oricând locul 1 pentru ca și celelalte echipe, mă refer la junioarele de toate vârstele, să înceapă competițiile ce le sunt rezervate.

Cum au ajuns fetele să aibă punctaj maxim după patru etape? Bucurându-se de fotbal! Atât de mult le-a fost dor de fotbal, încât dau totul pe teren. În plus, grupul este foarte unit, scheletul echipei fiind compus din jucătoare ce au crescut la noi de la vârste fragede, toate campioane de junioare la toate vârstele. Cred că e prima vară, prima pauză competițională în care nu facem nici măcar un transfer. Avem de asemenea un staff tehnic profesionist, în frunte cu tandemul Vágó Attila – Székely János, antrenorul principal, respectiv antrenorul secund al echipei. Ce va fi la Cluj? Vom încerca, așa cum am mai spus, să ne bucurăm de fotbal”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Ana Maria Vlădulescu (Vasas Femina): „Am avut un început de sezon foarte bun. Dovadă sunt cele patru meciuri câștigate până acum! Patru din patru! Și ne dorim sa continuăm în același ritm. Mergem la Cluj cu un moral foarte bun. Suntem conștiente că întâlnim o echipă dificilă, dar noi ne dorim victoria și sperăm să ne întoarcem acasă cu cele 3 puncte”.

După înfrângerea din prima etapă a noului sezon, 0-3 la Odorheiu Secuiesc, echipa Heniu Prundu Bârgăului și-a revenit, contabilizând trei victorii din tot atâtea partide. Din postura de ocupantă a locului secund, echipa pregătită de Călin Svoboda și Gicu Ruscău junior pornește ca favorită în meciul din deplasare cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

În ciuda startului entuziasmant, nou-promovata Carmen București are meci greu! În capitală sosește Fortuna Becicherecu Mic, care a pierdut meciul cu 0-4 în partida cu ”U” Olimpia Cluj.

Învinse la Prundu Bârgăului, 1-5, fetele de la Piroș Security încearcă să își regăsească ritmul pe teren propriu, împotriva Universității Galați, marea revelație a sezonului trecut.

Fair Play București țintește primele puncte în noul sezon. Disputa de pe teren propriu, cu Universitatea Alexandria, nu va fi însă una ușoară, chiar dacă teleormănencele vin după două înfrângeri consecutive.

Meciurile etapei 5 – 7 octombrie 2020

ora 11:00
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Heniu Prundu Bârgăului
Selena ȘN Constanța – Banat Girls
Carmen București – Fortuna Becicherecu Mic
Piroș Security Arad – Universitatea Galați

ora 11:30
Universitatea Olimpia Cluj – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

ora 15:00
Asociația Fotbal Club Fair Play București – Universitatea Alexandria

ARTICOL DE ADI DOBRE