În perioada 4-6 aprilie, cei 25 de antrenori înscriși la licența UEFA A au fost prezenți la Modulul 3 organizat de către Școala Federală de Antrenori. Această sesiune s-a concentrat pe faza ofensivă și pe cea de tranziție ofensivă a jocului.

Pe parcursul celor tre zile, au fost predate de către lectori noțiuni teoretice despre tactică individuală și colectivă ofensivă, detalii privind formele atacului (atac pozițional, contra-atac, atac rapid), iar cursanții au fost implicați activ în task-uri individuale și de grup, în crearea de exerciții specifice acestor două faze ale jocului.

Unul dintre principiile de lucru stabilite împreună se axează pe comunicare, colaborare și oferirea de recomandări. Miercuri a fost invitat și Mihai Stoichiță, Directorul Tehnic al FRF, care în calitate de lector a susținut cursul „Atacul pozițional – dezvoltarea rapidă a jocului. Faze fixe ofensive”.

În fiecare zi s-a lucrat practic atât în sală, cât și pe teren, cei prezenți fiind încurajați să simuleze, să demonstreze și să exemplifice diferite scenarii și concepte. Cursanții sunt cei care lucrează exercițiile propuse de lector, ceea ce le aduce un plus de înțelegere și feedback personal.

„Progresele făcute de cursanți în ultimele trei luni sunt considerabile. Sunt antrenori cu dorință de învățare, deschiși către colaborare și lucru în echipă, vor să-și îmbunătățească activitatea la cluburile la care sunt, dar mai ales doresc să aibă un impact semnificativ în viața jucătorilor. S-a creat o relație win-win, din care atât noi, lectorii SFA, cât și ei, avem ce învăța, dezvolta și îmbunătăți pe viitor”, a spus Lucian Burchel, directorul SFA.