Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați găzduiește începând de astăzi, miercuri, 26 octombrie, partidele din Grupa a 4-a a Main Round-ului UEFA Futsal Champions League.

Alături de campioana României, CS United Galați, din grupă mai fac parte formațiile Uragan Ivano-Frankivsk, Szombathelyi Haladás și Benfica Lisabona. Primele trei clasate se vor califica în Elite Roundul celei mai importante competiții din futsalul mondial la nivel de cluburi.

Confruntarea de debut a zilei va fi cea dintre Benfica Lisabona și Szombathelyi Haladás, programată de la ora 17:00.

În meciul vedetă, de la ora 20:00, United Galați va da piept cu Uragan Ivano-Frankivsk, campioana Ucrainei. Aflată la al treilea sezon consecutiv în UEFA Futsal Champions League, formația pregătită de Florin Ignat e pentru prima oară gazde a unui eveniment de asemenea calibru. Biletele și abonamentele pentru cele trei zile de futsal s-au epuizat, fanii gălățeni promițând un spectacol pe cinste.

Constantin Burdujel, căpitanul echipei United: „Este un turneu pe care îl așteptăm cu nerăbdare și cu o placere nemaipomenită, pentru că abia așteptăm să jucam în compania unor echipe de top european. Suntem pregătiți cu toții, am avut meciuri bune în campionat și sperăm să facem o figură frumoasă, să mergem mai departe în Liga Campionilor. Sunt convins că meciurile vor fi spectaculoase, cu un plus mare pentru noi pentru că jucăm acasă. Iubitorii iubitorii futsalului vor avea ce vedea”

Petrișor Toniță: „UEFA Futsal Champions League este cea mai puternica competiție la nivel de clubur. Pentru o astfel de competiție te pregătești și dai totul de-a lungul unui întreg sezon. Să poți juca de la egal la egal cu cele mai puternice echipe din Europa reprezintă cea mai bună motivație. Suntem pregătiți. Ne așteaptă meciuri foarte grele, cu adversari tari. Fiecare are însă șansa lui. Vom da totul pe teren pentru a demonstra că merităm să mergem mai departe în Europa. Obiectivul este unul clar, calificare în Elite Round,acolo unde se întâlnesc cele mai bune 16 echipe din Europa! Am încredere în băieți și în unitatea grupului că vom face o impresie bună și, cu muncă multă, să ne calificăm mai departe”

Octavian Cireș: „Pentru mine să joc în UEFA Futsal Champions League este o bucurie uriașă, în primul rând pentru că pot reprezentaorașul Galați în cea mai importantă competiție intercliburi din lume. Eu cred că pentru astfel de meciuri trebuie să fi pregătit oricând. Jucăm într-o grupă puternică, din care se califica trei formații. Vor fi meciuri foarte grele și, pe lângă pregătirea fizică, cred că detaliile mici vor face diferența”

Daniel Araujo: „Liga Campionilor reprezintă un vis pentru fiecare jucător! Pur și simplu e cea mai bună competiție din lume. Suntem pregătiți sută la sută pentru a obține un rezultat pozitiv. Ne așteaptă meciuri grele, fiecare echipă având șansa ei la calificare în Elite Round. Obiectivul este acela de a merge mai departe”

Iată programul Grupei a 4-a a Maind Round-ului UEFA Futsal Champions League:

Miercuri, 26 octobrie

Ora 17:00, Benfica – Haladás

Ora 20:00, Uragan – United Galați

Joi, 27 octombrie

ora 17:00, Uragan – Benfica

ora 20:00, United Galați – Haladás

Sâmbătă, 29 ocotmbrie

Ora 14:00, Haladás – Uragan

ora 17:00, United Galați – Benfica

Articol de Adi Dobre