La un secol distanță de la primul meci de fotbal al naționalei României, pe 9 octombrie, de la ora 12.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, se va disputa partida aniversară dintre România Regală și Serbia Regală.

Acum 100 de ani, naționala de fotbal a României disputa la Belgrad primul meci din istoria sa, cu ocazia nunții regale a Principesei Mărioara (Mignon), fiica Reginei Maria și a Regelui Ferdinand, cu Alexandru I, Regele Iugoslaviei.

La finalul acestei săptămâni, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Asociația pentru Regatul Serbiei (KraljevinaSrbija), cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, a Casei Regale a României și a Federației Române de Fotbal, organizează un eveniment aniversar la care va lua partea și Familia Regală a României.

Fostul căpitan al naționalei, Răzvan Raț, va îmbrăca din nou tricoul României și va da lovitura de începere a meciului, alături de Principele Radu al României. Ca și la meciurile precedente, de la Timișoara din 2017 și Belgrad din 2018, cele două echipe vor purta tricouri cu numele jucătorilor care au jucat pe 8 iunie 1922 la Belgrad.

Pentru primii 200 de spectatori care vor sosi în tribune se va organiza o tombolă ce va avea ca premii un tricou semnat de actualii jucători ai Naționalei de fotbal a României, iar marele premiu va fi o minge semnată de Familia Regală a României. Accesul publicului este liber și va fi permis începând cu ora 10.00.