ROME, ITALY - SEPTEMBER 06: Valentina Giacinti of Italy Women in action during the FIFA Women's World Cup 2023 Qualifier group G match between Italy and Romania at on September 06, 2022 in Rome , Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Naționala feminină a României a încheiat pe locul trei campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, după ce a pierdut ultimul meci, contra Italiei, scor 2-0.

Deși au acumulat 19 puncte, fiind cea mai bine clasată echipă de pe locul 3 din toate grupele, tricolorele au pierdut jocurile disputate cu principalele contracandidate, Italia și Elveția (înfrângere și un egal).

Până la startul perioadei de pregătire pentru următoarele preliminarii, vă mulțumim pentru susținere și încredere și vă așteptăm în continuare alături de naționala feminină!

REZULTATELE TRICOLORELOR ÎN PARTIDELE LUNII SEPTEMBRIE: 

 LITUANIA – ROMÂNIA 1-7

ITALIA – ROMÂNIA 2-0     

ITALIA – ROMÂNIA 2-0, în direct pe PRO Arena
Au marcat: Giacinti (29), Boattin (74)

ITALIA: 1. Giuliani – 13. Bartoli, 15. Filangeri, 23. Lenzini, 17. Boattin – 14. Bonfantini, 6. Giugliano, 21. Greggi (8. Rosucci 66), 18. Caruso (4. Galli 73) – 10. Girelli-cpt (11. Cantore 82), 9. Giacinti. Selecționer: Milena Bertolini
REZERVE: 12. Schroffenegger, 22. Aprile – 2. Soffia, 3. Tortelli, 5. Catena, 7. Simonetti, 16. Guglielmo, 19. Glionna, 20. Piemonte

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 17. Bistrian (7. Vlădulescu 46), 5. Meluță (15. Goder 46), 6. Ficzay, 2. Oprea, 11. Olar-cpt – 8. Vătafu, 4. Bortan (21. Ienovan 82), 10. Ciolacu – 20. Carp ( 9. Rus 67), 22. Marcu (14. Bălăceanu 67). Selecționer: Cristian Dulca
REZERVE: 12. Ceasar, 23. Boandă – 3. Tunoaia, 13. Gered, 16. Sandu, 18. Bâtea, 19. Ambrus

18:10

Suntem aici, pe stadionul Paolo Mazza din Ferrara, gata să dăm totul pentru România! Ne vedem de la 19:30 în direct pe PRO Arena!

17:30

Yellow it is! Jucăm în echipament galben complet în ultimul meci din aceste preliminarii! Vestiarul este pregătit pentru întâmpinarea tricolorelor!

15:30

Puncte tari, puncte slabe cu “italiencele” Alexandra Tunoaia și Camelia Ceasar! Ale și Cami evoluează dintotdeauna în fotbalul italian, așa că am făcut împreună o scurtă analiză a adversarului din această seară, pe baza experienței celor două jucătoare.

PUNCTE TARI
ALE:
TEHNICA, SPRIJIN, COMUNICARE
CAMI: TACTICA, PASIUNE, ORGANIZARE

PUNCTE SLABE
ALE: CONCENTRAREA, SUPERIORITATE FAȚĂ DE ADVERSARII MAI SLAB COTAȚI, SCHIMB DE GENERAȚII
CAMI:
PREGĂTIREA FIZICĂ (în comparație cu adversari puternici), GESTIONAREA EMOȚIILOR SUB PRESIUNE, TEAMA DE A NU REUȘI

12:45

MatchDay mood: ON! Sub coordonarea preparatorului fizic, tricolorele au efectuat o scurtă ședință de activare lângă hotel!

10:30

Bună dimineața din ziua ultimului meci al campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2023! În această seară, de la 19:30, întâlnim pe stadionul Paolo Mazza din Ferrara prima clasată în Grupa G, Italia! Ne vedem pe PRO Arena!

05 SEPTEMBRIE 

21:00

Tricolorele au efectuat în această seară, de la ora 19:30, antrenamentul oficial premergător jocului cu Italia de mâine seară, partidă care va încheia o nouă campanie de calificare. Încrezătoare și motivate, jucătoarele pregătite de Cristian Dulca au făcut cunoștință cu terenul de pe stadionul Paolo Mazza, unde mâine seară vor juca împotriva Italiei. Ne revedem dis-de-dimineață, în #MatchDay!

14:30

Selecționerul Cristian Dulca a prefațat duelul cu Italia de marți și, totodată, a punctat principalele repere ale acestei campanii care se încheie pe stadionul Paolo Mazza din Ferrara! ”Când joci cu un adversar puternic nu ai nevoie de antrenor, n-ai nevoie de alte lucruri să te motiveze! Jucăm cu echipa de pe primul loc și consider că avem un exemplu foarte bun pe care ar trebui să îl urmăm și mâine seară: meciul cu Elveția de la București, în care am condus până în minutul 76, am avut o atitudine extrem de bună, iar tactica pe care am abordat-o împreună cu fetele a fost una în care am mizat pe unitatea echipei!

În plus, fiind ultimul joc din această campanie, ne dorim mult să o încheiem într-un mod pozitiv.”

12:30

Bună ziua din Occhiobello! Federația italiană a pus în vânzare biletele pentru meciul Italia – România de marți, 6 septembrie, ora 19:30, de pe stadionul Paolo Mazza din Ferrara! Tricolorele invită toți români care locuiesc în zonele din nordul Italiei să le fie alături în ultima partidă a acestei campanii de calificare! Biletele sunt disponibile AICI!

04 SEPTEMBRIE 

20:30

Buona sera a tutti! După o zi lungă, cu escala la Frankurt în drumul spre Bologna, tricolorele au ajuns în locația care le va găzdui pentru următoarele zile: Ferrara. Ne revedem dimineață, odihniți și pregătiți pentru ultimul meci al campaniei: Italia – România!

12:00

Bună ziua pentru ultima oară din Vilnius! Tricolorele au părăsit locația care le-a fost gazdă în ultimele zile, urmând a se deplasa spre Ferrara, locația de disputare a ultimului joc din această campanie de calificare, contra Italiei!

Ne reauzim în câteva ore, de pe tărâm italian!

03 SEPTEMBRIE 

20:00

A sosit momentul să facem și primul antrenament pe iarbă! În această după-amiază am efectuat ultimul antrenament în Lituania, urmând ca mâine-dimineață să plecăm spre Ferrara, locația care va găzdui partida cu Italia de marți, 6 septembrie!

Vă lăsăm o selecție de imagini de la antrenament și vă urăm o sâmbătă seara plăcută! Ne revedem dimineață, în drumul spre Italia!

17:00

Continuăm jurnalul de cantonament al tricolorelor cu un nou obiectiv: un rezultat cât mai bun în partida cu Italia de marți, care să încheie o campanie bună, pe care putem construi următoarele preliminarii.

Până revenim pe terenul de antrenament, de data aceasta de iarbă 😊, vă invităm să vizualizăm împreună cele 7 goluri înscrise de tricolore aseară!

12:00

Iată cum arată clasamentul 𝐆𝐫𝐮𝐩𝐞𝐢 𝐆 după disputarea jocurilor de aseară! Deși tricolorele au câștigat categoric partida cu Lituania, scor 7-1, victoria Elveției împotriva Croației a definitivat locul nostru în clasamentul final.

Cu toate acestea, ne dorim să ne luăm revanșa cu Italia după meciul de acasă, așa că lupta continuă până la final!

02 SEPTEMBRIE 

Tricolorele s-au impus clar în jocul cu Lituania programat vineri, 2 septembrie, pe stadionul LFF din Vilnius. S-au marcat în total 8 goluri, dintre care 7 din partea României. În urma acestui rezultat, naționala feminină adună 19 puncte în această campanie de calificare, însă rămâne fără șanse de calificare la baraj după victoria Elveției în partida cu naționala Croației.

Ultimul meci din această campanie al tricolorelor se va desfășura marți, 6 septembrie, de la ora 19:30, contra Italiei! Continuăm jurnalul de cantonament din Vilnius mâine, unde vom începe pregătirea meciului cu Italia! Ne revedem dimineață! 😊

LITUANIA – ROMÂNIA 1-7
Au marcat: Lazdauskaitė (68) / Ciolacu (2), Carp (3), Vătafu (21), Rus (23, 52), Ficzay (61), Marcu (64)

LITUANIA: 12. Lukjančukė – 10. Petravičienė, 6. Jasaitytė, 4. Mikutaitė, 3. Valikonienė – 16. Kazarina, 15. Lazdauskaitė, 14. Liužinaitė (8. Šupelytė 72)- cpt, 11. Piesliakaite – 21. Žižytė (18. Žėglevičiūtė 58), 17. Sabatauskaitė. Selecționer: Daniel Wimmer
REZERVE: 1. A. Bikutė, 22. Šeškutė (GK) – 2. Galkina, 5. Sarkanaitė, 7. Gailevičiūtė, 9. Kriaučiūnaitė, 13. Špakovskaja 19, Giržutaitė, 20. Bernotaitė, 23. Rogačiova

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 5. Meluță (3. Tunoaia 46), 2. Oprea, 6. Ficzay, 13. Gered – 18. Bâtea, 10 Ciolacu (7. Vlădulescu 60), 8. Vătafu (4. Bortan 46), 11. Olar-cpt (14. Bălăceanu 46)– 20. Carp (22. Marcu 46), 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca
REZERVE: 12. Ceasar, 23. Boandă –  15. Goder, 16. Sandu, 17. Bistrian, 19. Ambrus, 21. Ienovan

18:00

17:00

Blue it is! Jucăm în echipamentul albastru în partida din această seară contra Lituaniei! Vestiarul este pregătit pentru întâmpinarea tricolorelor, acum așteptăm startul partidei!

11:00

Partida din această seară se va disputa pe stadionul Federației Lituaniene de Fotbal, cu suprafață de joc sintetică!

10:00

Bună dimineața din ziua meciului cu Lituania! 🇷🇴 În această după-amiază, de la ora 19:00, ne vedem pe PRO Arena, în partida cu Lituania! Până atunci, haideți să trecem în revistă numerele alese de tricolore pentru jocul de azi:

01 SEPTEMBRIE 

20:00

Ultimul antrenament dinaintea jocului cu Lituania! Mâine-seară, de la ora 19:00, luptăm pentru cele 3 puncte puse în joc pe stadionul LFF! 𝐍𝐞 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐦 𝐩𝐞 𝐏𝐑𝐎 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚!

13:30

Noi v-am spus că pregătim toate jocurile la victorie! Confirmarea directă vine acum de la selecționerul Cristian Dulca!Cât de mulțumit este de evoluțiile fetelor în această campanie + ce le transmite fetelor la începutul fiecărui cantonament!

12:00

Bună ziua din Lituania, gazda noastră în aceste zile. Tricolorele au fost matinale astăzi, după micul-dejun efectuând o scurtă plimbare în proximitatea hotelului. În program avem astăzi ședință video, prânz, odihnă și antrenamentul oficial!

31 AUGUST  

21:00

Tot ce putem spune este că vremea răcoroasă din Lituania ne place mult! Am încheiat un antrenament bun, după o deplasare lungă, așa că rămânem încrezătoare pentru meciul de vineri! #HaiRomania

14:50

Bună ziua și bine v-am regăsit din Vilnius, capitala țării gazdă a penultimului nostru joc din campania de calificare la Cupa Mondială din 2023! Tricolorele au ajuns astăzi, în jurul prânzului, în Vilnius, unde vineri, de la ora 19:00, vor întâlni Lituania! Până atunci, fetele noastre mai au programate două antrenamente, unul chiar în această seară. Așadar, ne revedem mai târziu! #nationalafeminina

07:00

Gata de ✈️ decolare încă de la primele ore ale dimineții, așa cum v-am obișnuit deja! ☺️ Ne revedem curând, din Vilnius!

30 AUGUST  

12:45

O nouă zi, o nouă ședință de pregătire pe sinteticul de la Buftea. Dar nu ne plângem, întotdeauna suntem gata să dăm totul pentru România! În această după-amiază avem programat ultimul antrenament în țară, urmând ca mâine-dimineață să plecăm spre Lituania! All in pentru cele trei puncte puse în joc! #HaiRomania

30 AUGUST  

20:15

Un nou antrenament de pregătire pe terenul sintetic de la Buftea, care ne aduce cu un pas mai aproape de îndeplinirea primului obiectiv al lunii septembrie: 3 puncte în jocul cu Lituania! Ne-am mai rămas două antrenamente în țară, înaintea deplasării spre Lituania! Luptăm împreună până la punctul final! #HaiRomania

12:30

Bună ziua și bine ați revenit în jurnalul de cantonament al naționalei feminine! Ziua 2 de pregătire a început în sala de forță, sub coordonarea preparatorului fizic al lotului, Darius Hîmpea. După-amiază revenim pe terenul de antrenament, unde începem să punem la punct toate detaliile pentru jocul cu Lituania din 2 septembrie. O luăm pas cu pas, cu gândul doar la victorie! #HaiRomania

28 AUGUST  

19:30

Nu avem foarte mult timp la dispoziție, așa că ne-am apucat deja de treabă, deși nu suntem încă în formulă completă. Ținând cont că în Lituania vom evolua pe teren sintetic, toate antrenamentele din țară se vor desfășura pe terenul sintetic de la Buftea. Nu e cel mai confortabil pe această căldură, însă performanța cere sacrificii! Totul pentru România până la final!

15:45

Cine ajunge mai devreme în cantonament intră direct în acțiune! Urmează 10 zile de content exclusiv cu naționala feminină, prin urmare vă invităm să fiți cu ochii pe toate platformele noastre, pentru a nu rata nimic! #HaiRomania

10:00

Bună ziua și bine v-am regăsit 😊! Dăm startul liveblog-ului cu o ultimă noutate în lotul tricolorelor. Din cauza faptului că nu este 100% aptă, Andrea Herczeg nu ni se va alătura la această acțiune. În locul său va veni mijlocașul Universității Cluj, Ioana Bălăceanu. Recuperare rapidă, Andy, și să ne revedem cu bine la următoarele acțiuni.

Înaintea acestor ultime două jocuri din campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, tricolorele se află pe locul 3 în Grupa G, cu 16 puncte acumulate. Pe locul 2, la 3 puncte distanță (19 în total), se regăsește Elveția, în timp ce primul loc este ocupat de ultima noastră adversară din aceste preliminarii, Italia (21 puncte)!

Lotul convocat de selecționerul Cristian Dulca pentru ultimele jocuri din această campanie: 

PORTARIAndreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (IBV Football Club / Islanda);

FUNDAȘIOlivia Oprea (Alhama CF/Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring/Danemarca), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (FF La Solana/Spania), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Bianca Sandu (FC Carmen București), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara);

MIJLOCAȘIIoana Bortan (AS FC Universitatea Cluj), Mihaela Ciolacu (AS FC Universitatea Cluj), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Andrea Herczeg (ETO Győr/Ungaria), Beata Ambrus (Vorskla-Kharkiv-2/Ucraina), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Ioana Bălăceanu (AS FC Universitatea Cluj);

ATACANȚILaura Rus (Lokomotiv Stara Zagora/Bulgaria), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Mara Bâtea (AS FC Universitatea Cluj), Cristina Carp (BSC Young Boys/Elveția), Carmen Marcu (AS FC Universitatea Cluj), Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara);

FORMATUL CALIFICĂRII LA CUPA MONDIALĂ

Câștigătoarele celor 9 grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor disputa un play-off în octombrie, care va trimite încă două echipe la Mondial și o alta la barajul cu o națională dintr-o altă confederație.

Cele 3 echipe de pe locurile secunde cu cel mai bun punctaj merg direct în runda a II-a a play-off-ului. Celelalte 6 echipe ocupante ale locurilor secunde vor disputa un meci de baraj într-o singură manșă. Câștigătoarele primei runde vor întâlni, în urma unei tragere la sorți, echipele calificate direct în faza a doua.

Cele 3 învingătoare ale rundei a II-a vor fi clasate în funcție de rezultatul obținut în această fază cumulat cu parcursul din grupele preliminare (eliminând partida cu echipa de pe locul 6). Cele mai bune două vor merge la Cupa Mondială, în timp ce a treia echipă va participa la un baraj cu o națională dintr-o altă confederație.