Au fost pe teren toți în L2 când nu împliniseră 18 ani, iar acum fac performanță la cel mai înalt nivel, inclusiv la loturile naționale! Cine sunt aceștia?

Încrederea în tinerii jucători la nivelul Ligii 2, ca și în întreg fotbalul românesc, s-a dovedit rețeta succesului. Atât sportiv, pentru talentele autohtone, pentru antrenori și echipe, cât și financiar, uneori, pentru cluburi.

Într-o analiză care acoperă 10 sezoane de Liga 2, în intervalul 2010/2011 – 2019/2020, am selectat toți jucătorii care au fost utilizați în competiție înainte să împlinească vârsta de 18 ani! Din toți aceștia, i-am evidențiat pe cei care azi se regăsesc în Liga 1 sau la cluburi din străinătate. Concluzia: sloganul Ligii 2, “Marea performanță începe aici”, e validat!

De la debut spre confirmări

Avem un total de 43 de fotbaliști legitimați în prezent la cluburi de Liga 1 sau din străinătate care și-au început ascensiunea profitând de încrederea care le-a fost acordată înainte de a împlini 18 ani, meciurile din Liga 2.

Din cei 43, categoria stranierilor include 7 reprezentanți. Îi avem în fotbalul italian pe internaționalul Nedelcearu (Crotone), alături de foarte tinerii Borbei și Vulturar, jucători la Lecce. Apoi, în Polonia pe Bogdan Țîru, în Rusia pe Gabi Iancu, în Bulgaria pe Dorin Rotariu și în Ungaria pe Marius Corbu.

Dar iată cum se prezintă lotul complet al celor 43 de jucători prezenți în L2 înainte de majorat care acum sunt pe prima scenă sau în fotbalul din afara României:

Portari: Aioani, Târnovanu, Vâlceanu, M. Popa, Ureche, Borbei, Niga, Șt. Dobre

Fundași: Țîru, Nedelcearu, R. Popa, Dobrosavlevici, Vătăjelu, An. Radu, Telcean, Ad. Ioniță, Dragu, Sabangeanu, Finica

Mijlocași: Vînă, Rotariu, Sefer, Iancu, Ciucureanu, Hrezdac, Dihel, Bîrzan, R. Dogaru, An. Șerban, Stahl, R. Ion, Isac, Horșia, M. Corbu, Vulturar, Pănoiu

Atacanți: Cr. Gavra, G. Ganea, I. Stoica, Cr. Dumitru, Miculescu, Veress, Banyoi

CEI MAI TINERI JUCĂTORI 2010-2020 ÎN LIGA 2

Fotbalist Vârsta în teren Club Club actual
Alin Văsălie 15 ani, o lună, 10 zile Olimpia Satu Mare Minaur Baia Mare
Gabriel Plumbuitu 15 ani, 3 luni, 11 zile Daco-Getica Metaloglobus
Antonio Sefer 15 ani, 4 luni, 7 zile Oțelul Galați Rapid

 

CITEȘTE MÂINE PE FRF.RO UN INTERVIU CU TRICOLORUL IONUȚ NEDELCEARU DESPRE EXPERIENȚA ÎN LIGA 2 CARE L-A AJUTAT ÎN CARIERĂ!