Clubul din Ardeal a reușit performanțe deosebite la mai multe categorii de vârstă din cadrul competițiilor de juniori în sezonul care tocmai s-a încheiat.

În Clasificarea Academiilor din România, ierarhia 2022 și ultima realizată până la acest moment, Universitatea Cluj s-a aflat pe poziția 9 la nivel național, cu un punctaj mult îmbunătățit față de topul 2021, când era doar pe locul 20 în contextul general.

Această evoluție s-a oglindit și în raport cu competițiile juvenile în care U Cluj a fost angrenată în sezonul 2022/23, unde a obținut rezultate meritorii la diferite categorii de vârstă.

Titlu național U15, Supercupa, dar și un loc trei la Elite U16

Universitatea Cluj a câștigat Liga Elitelor U15 în acest sezon, după o finală adjudecată cu 2-1 în fața Farului Constanța. A întărit sezonul de excepție cucerind ulterior și Supercupa la acest nivel de vârstă, pe 6 iunie, după 8-7 contra rivalilor din oraș, Academia Viitorul Cluj!

În vreme ce în Liga Elitelor U16 s-a clasat finalmente pe locul trei, după ce a câștigat finala mică împotriva celor de la ACS FC Bacău, iar anterior pierduse calificarea în finala mare, după o dublă manșă, în favoarea acelorași dobrogeni de la Farul.

Triumf identic la Elite U17!

Clujenii au triumfat și în Liga Elitelor U17! Aici au câștigat cu 5-4 finala în fața celor de la CSA Steaua, după ce în penultimul act al competiției trecuseră cu dublă victorie de FCSB! În Supercupa Elitelor U17 s-a repetat duelul cu CSA Steaua, iar clujenii s-au impus din nou: 2-1 și încă un trofeu!

În Liga de Tineret, după ce a ratat la mică distanță calificarea în play-off, Universitatea a reușit finalmente să câștige play-out-ul vestic al competiției. Iar toate acestea în timp ce seniorii, formația din L1, a disputat finala Cupei României!