NYON; SWITZERLAND – NOVEMBER 29: A general view during the UEFA Women's Under-17 Championship 2020/21 Qualifying Round Draw at the UEFA headquarters, The House of European Football on November 29, 2019 in Nyon, Switzerland. (Photo by The Image Gate - UEFA/UEFA via Getty Images

Selecționatele feminine Under 19 și Under 17 ale României și-au aflat adversarele de la Turul de Elită, ultima fază dinainte de EURO 2020, în cadrul tragerii la sorți organizate vineri, 29 noiembrie, la Nyon.

Reprezentativa Under 19, pregătită de Florin Bugar, s-a calificat la Turul de Elită ca una dintre cele mai bune ocupante ale locului trei. În urma tragerii la sorți, tricolorele U19 au fost repartizate în Grupa 1, alături de selecționatele similare ale Olandei, Scoției și Islandei. Meciurile se vor disputa în perioada 6-14 aprilie, în Olanda, conform următorului program:

7 aprilie 2020: Olanda – ROMÂNIA; Islanda – Scoția
10 aprilie 2020: Olanda – Islanda; Scoția – ROMÂNIA
13 aprilie 2020: Scoția – Olanda, ROMÂNIA – Islanda

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită, alături de gazda turneului final, Georgia, vor participa la EURO WU19 programat în perioada 21 iulie – 2 august!

Irina Giurgiu: ”Astfel de meciuri ne ajută să ne dăm seama de nivelul nostru”

Naționala Under 17, pregătită de Irina Giurgiu, s-a calificat în această fază a competiției de pe unul dintre cele mai bune locuri trei! În urma tragerii la sorți, tricolorele vor întâlni Ungaria, Rusia și Islanda în drumul spre EURO 2020! Ultima fază dinainte de turneul final se va desfășura în Ungaria, conform următorului program:

18 martie 2020: Ungaria – ROMÂNIA, Islanda – Rusia
21 martie 2020: Ungaria – Islanda, Rusia – ROMÂNIA
24 martie 2020: Rusia – Ungaria, ROMÂNIA – Islanda

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită i se alătură gazdei Suedia la turneul final, programat în perioada 9-22 mai 2020!

Primul adversar, Ungaria, pot spune că îl cunoaștem destul de bine! Am jucat împotriva lor atât la turneul de dezvoltare din această primăvară, în România, cât și două amicale în această vară, unde am și câștigat împotriva lor. Cred că avem șanse și vom lupta pentru un rezultat pozitiv. Despre Rusia și Islanda nu știm foarte multe la acest moment, însă ne vom documenta pentru a fi pregătiți la ora jocurilor. Sunt echipe cu jucătoare puternice și se bazează foarte mult pe forță. 

Este o grupă echilibrată și vom avea meciuri foarte puternice cu toate cele trei advsersare! Faptul că am ajuns până în această fază a competiției este un lucru foarte bun pentru jucătoarele noastre, deoarece vor avea ocazia să-și măsoare forțele cu echipe care s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani în fotbalul feminin. Aceste meciuri ne vor ajuta să vedem exact care este potențialul jucătoarelor noastre la nivel internațional și să pregătim următoarele calificări, astfel încât să ne clasăm mai sus. Această calificare la Turul de Elită este foarte importantă pentru fotbalul feminin românesc, însă asta nu înseamnă că vom face doar act de prezență. Ne vom lupta cu fiecare adversar și vom da totul pe teren pentru victorii”, a declarat imediat după tragerea la sorți selecționerul naționalei U17, Irina Giurgiu!