Reprezentativa feminină Under 17 a României s-a reunit zilele trecute la Ploiești, unde se pregătește pentru turneul calificare din Turcia, unde se vor lupta pentru promovarea în Liga A.

Tricolorele mici se vor antrena în țară până pe 28 septembrie, când este programată deplasarea în Turcia, unde se vor disputa meciurilor grupei 5, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie. Programul complet al jocurilor:

  • 30 septembrie 2021: Turcia – România
  • 3 octombrie 2021: România – Letonia
  • 6 octombrie 2021 : Letonia – Turcia

După o perioadă lungă de așteptare, am intrat în cantonament pentru a pregăti cele două meciuri oficiale de la turneul din Turcia. Din păcate, din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, această generație a disputat doar două jocuri internaționale, cele pe care le-am jucat luna trecută împotriva Macedoniei de Nord.

Pregătim această acțiune cu încredere că o să avem un parcurs bun la turneu. Din nefericire, nu avem foarte multe informații despre adversarele noastre, pentru că nici ele nu au avut meciuri. Cunosc stilul de joc al echipei Turciei pentru că am jucat împotriva lor și în campania trecută. Nici despre cealaltă adversară, Letonia, nu avem foarte multe date, dar cel mai important este să ne facem jocul nostru și să punem în practică ce exersăm la antrenamente.

De la aceasta acțiune ne lipsesc câteva jucătoare de bază care au fost convocate la U19 plus câteva jucătoare accidentate, dar cu siguranță toate fetele care se află acum în lot merită să fie aici și am încredere că vor reprezenta România cu succes. Obiectivul principal este să formăm o echipă competitivă și să ne întoarcem acasă cu satisfacția unui turneu reușit”, a declarat selecționerul naționalei U17, Irina Giurgiu.

Lotul convocat de Irina Giurgiu pentru turneul de calificare: 

Portari: Diana Moșanu (Vulpițele Galbene Roman), Adelina Voinescu (Selena ȘN Constanța)

Fundași: Alesia Dincă-Vuia (Politehnica Timișoara), Helga Varo (U Olimpia Cluj), Delenke Molnar (U Olimpia Cluj), Rebeca Neagu (Dream Team București), Karina Bolboacă (PMFC-Sportolda / Ungaria), Ioana Stancu (Fair-Play București)

Mijlocași: Clara Roșu (Politehnica Timișoara), Denisa Banciu (U Olimpia Cluj), Maria Baciu (U Olimpia Cluj), Mihaela Mardari (Fair Play București), Maria Cristea (ACS Dream Team București), Izabela Lazăr (Universitatea Craiova), Cristina Cașeriu (Anglia), Emma Chongo (SUA), Iulia Șova (U Olimpia Cluj)

Atacanți: Denysa Pînzariu (Heniu Prundu Bârgăului), Ana Filip (U Olimpia Cluj), Mădălina Zanfir (Universitatea Alexandria)

Tragerea la sorți pentru faza a doua va avea loc spre finalul anului 2021. Câștigătoarele celor șapte grupe se vor alătura țării gazdă, Bosnia și Herțegovina, la turneul final EURO WU17, programat în perioada 3-15 mai 2022.