FK Odorheiu Secuiesc a cucerit în week-end un nou titlu de campioană a României la juniori U19, al doilea din istorie, după ce a trecut în marea finală de CFR Timișoara, scor 2-1.

A fost cea de-a 20-a victorie din tot atâtea partide pentru FK Odorheiu Secuiesc în sezonul 2021-2022, o performanță remarcabilă. Succesul de la Sala „Rapid” din Capitală a completat anul perfect pentru juniorii lui Jakab Zoltan, care în primăvară au cucerit și Cupa României, tot după o finală cu CFR Timișoara, scor 7-0!

Jakab Zoltan, managerul grupării harghitene, spune că rezultatele juniorilor și cele ale seniorilor din acest sezon sunt rodul muncii colective, seriozității, modestiei și profesionalismului tuturor celor implicați în fenomen la Odorheiu Secuiesc.

“Nici când câștigăm nu putem fi fericiți!”

– Domnule Jakab Zoltan, felicitări! Și pentru cei mici, dar și pentru cei mari!

– Mulțumim! A fost într-adevăr un sezon extraordinar pentru FK Odorheiu Secuiesc. Juniorii sub 19 ani și-au dovedit valoarea de-a lungul întregului an competițional, 20 de jocuri, 20 de victorii! Mărturisesc faptul că înainte de Final Four-ul de la București mă gândeam că trebuie să câștigăm, mă așteptam să continuăm parcursul excepțional, dar pentru realizarea acestui obiectiv trebuia să ne arătăm valoarea pe teren. Finala Ligii Elitelor U19 a fost însă mai grea decât ne așteptam. Eliminarea lui Bálint Andor, unul dintre oamenii noștri de bază, a și marcat primul gol al finalei, a fost cea care a influențat jocul. Sunt supărat, pentru că din această cauză asta ne-am chinuit. În plus, Bálint Andor va sta în primele etape ale sezonului viitor. Nici când câștigăm nu putem fi fericiți!

– Ce v-a mulțumit cel mai mult?

– Atitudinea jucătorilor, spiritul de echipă. După eliminarea lui Bálint Andor ceilalți au reacționat așa cum trebuie, au dus visul până la capăt, în ciuda tuturor obstacolelor ivite pe patrcursul sezonului, dar mai ales al finalei, când toți au fost parcă împotriva noastră. Faptul că am muncit din greu face ca rezultatul să fie și mai valoros.

“Mai mult nu cred că se putea!”

– Ce înseamnă această performanță pentru FK Odorheiu Secuiesc?

– Acest titlu de campioni, la care se adaugă Cupa României, reprezintă pentru noi, în primul rând pentru copii, o mare realizare. Cu toții au muncit enorm și și-au dorit acest titlu. Performanțele celor mici, la care se adaugă locul 3 cu echipa de seniori în Liga I reprezintă rodul celui mai bun an al echipei FK Odorheiu Secuiesc din 2013, de când echipa se numește astfel. Mai mult nu cred că se putea!

– Vorbeați și de echipa mare, care e câștigul acesteia?

– În fiecare an, de la echipa de juniori fac pasul spre prima echipă câțiva jucători. Și pentru sezonul viitor cred că 2-3 dintre campionii U19 din acest an se vor regăsi în lotul primei echipe. După cum vedeți pregătim deja sezonul următor al Ligii I!

“Jucătorii sunt deja vedete în orașul nostru”

– Ce înseamnă pentru oraș acest titlu de campioni ai României?

– Un nou motiv de mândrie. Pentru un oraș mic așa cum e al nostru înseamnă mult. Atmosfera în jurul echipei e una foarte bună. Jucătorii sunt deja vedete în orașul nostru oriunde merg, la școală, pe stradă, sunt priviți cu respect, cu simpatie. Au muncit însă tot anul, au fost disciplinați, au venit la antrenamente. O linie din această echipă s-a antrenat în permanență cu echipa de seniori, iar asta s-a văzut, a contat enorm. Acum trebuie însă să găsim soluții pentru viitor. Unii dintre băieți vor merge la facultate, vor avea drumul lor în viață. Vom vedea în această vară pe cine vom putea conta în continuare.

– Câți jucători are FK la echipa națională U19 a României?

– Am dat patru jucători naționalei U19 a României, care a obținut calificarea la turneul final al Campionatului European de futsal. Trebuie totuși, așa cum spuneam și mai devreme, să găsim soluții, să schimbăm această generație. Avem câțiva jucători născuți în 2004 și 2005, care au evoluat mai puțin, dar pe care putem conta.

“Ar fi ceva extraordinar să repetăm isprava din acest an!”

– Vin tinerii la futsal?

– La noi nu au fost niciodată probleme cu aria de selecție. La noi vin. Vin în primul rând de la teren mare, de la fotbal. Până la 14 ani, copiii joacă fotbal pe teren mare. Cei mai buni merg la Academie, la Miercurea Ciuc. Îi preluăm pentru cei care nu pleacă, muncim cu ei și îi facem jucători de futsal. Sunt jucători care se întorc la 18 ani de la Academie, nu au reușit acolo, și aleg să continue cu futsalul. Cazul lui Balázsi Attila e cel mai bun ecemplu. Nu a prins echipa la fotbal și acum e jucător de națională de futsal a României!

– La ce vă așteptați sezonul viitor!

– Ar fi ceva extraordinar să repetăm isprava din acest an!

Iată lotul campioanei României:

Sandrin Tompea, Vass Dávid, Bálint Lukács, Bálint Andor, Péter Miklós, Csomor Máté, Csog Csongor, Jakab Gergő, Szfárli Hunor, Miklós Árpád, Kerestély József, Boga Richárd Bence, Hegyi Attila, Denis Partene, Csíki Zsolt
Manager: Jakab Zoltán; Delegat: Kovács Lajos; Kinetoterapeut: Bottyán Lóránd

CFR Timișoara, două finale pierdute

CFR Timișoara a disputat și finala Ligii Elitelor U19 la futsal, al doilea trofeu pentru care bănățenii s-au bătut în acest sezon. De fiecare dată, atât în finala Cupei României, cât și în finala Ligii Elitelor, CFR Timișoara a pierdut în fața celor de la FK Odorheiu Secuiesc.

„În urmă cu un an am plecat la drum împreună, eu ca antrenor și voi ca jucători. Vreau să vă felicit pentru munca voastră, pentru ambiția și dăruirea de care ați dat dovadă. Ați fost băieți de nota 10! Într-un an am jucat două finale, una de Cupa României și una de campionat, dar din păcate le-am pierdut pe amândouă. În cea de campionat ați fost adevărații luptători, caractere de învingători! Vreau să mulțumesc conducerii clubului pentru șansa oferită de a fi antrenorul secției de futsal CFR Timișoara U19, pentru susținerea echipei din toate punctele de vedere. Mulțumim domnilor Gabriel Lungu, Titi Nedela, Florin Chirițescu. Mulțumim și domnului maseur-doctor Nicu Koposcsuk. Mulțumim domnului profesor Robert Lupu”, a scris, pe pagina sa de Facebool, Raul Filimon, tânărul antrenor al juniorilor de la CFR Timișoara.

Iată lotul echipei CFR Timișoara:

Matei Horvat, David Georgel, Mădălin Trion, Andrei Buhăceanu, Alexandru Trifa, Marius Sumalan, Bogdan Mihuț, Cosmin Ciubotariu, Alexandru Pop, Denis Soare, Dragoș Eperies, Ștefan Grimmer, Rareș Tivadar, Rareș Nica

Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, performanță istorică!

Marea revelație a actualului sezon al Ligii Elitelor U19 a fost, fără îndoială, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, care, la prima sa prezență la un turneu final, a reușit să încheie competiția pe locul 3. Moldovenii au câștigat finala mică, 4-2 cu CFR Turnu Severin 1943.

„Final Four-ul Ligii Elitelor U19 a fost destul de echilibrat, acest lucru putând fi clar observat în diferențele de scor cu care s-au terminat cele 4 jocuri. Este o performanță deosebită pentru clubul nostru, o grupare care și-a propus permanent atragerea și educarea tinerilor pentru practicarea futsalului. Pe undeva rămânem cu regretul că nu am jucat finala mare, mulți specialiști, printre care și antrenorii celor două loturi naționale, considerând că am fi meritat să fim acolo. Mă bucur că acești tineri minunați s-au mobilizat mental și fizic și au tranșat meciul cu severinenii din finala mică. Ne dorim clar ca acest rezultat să aducă la antrenamentele noastre alți și alți tineri cu pasiune și dorință sa practice futsalul”, a spus Marian Pătruică, om de bază în stafful tehnic al nemțenilor.

Iată lotul echipei Futsal Ceahlăul Piatra Neamț:

Andrei Crudu, Lucian Darangiu, Vasile Pruteanu, Darius Roca, Mario Bălău, Robert Butuc, Rareș Răduc, Denis Munteanu, Luca Domșa, Francesco Ionel, Cosmin Nemțeanu, Mario Dosoftei, Radu Dumitru
Staff tehnic: Marian Pătruică și Cristian Vornicu

CFR Turnu Severin nu a putut produce surpriză

Venită cu gânduri mari la Final Four-ul găzduit de Sala „Rapid” din București, formația CFR Turnu Severin 1943 a încheiat competiția pe locul 4. În ciuda acestui fapt, gruparea din Turnu Severin a reprezentat una dintre surprizele frumoase ale acestui sezon.

„Din păcate, nu am reușit să aducem al doilea trofeu din istoria fotbalului mehedințean, după o pauză de 79 de ani! Severinul rămâne cu un trofeu, Cupa României în 1943, scor 4-0 în finala cu Sportul Studențesc București! Am încheiat sezonul Ligii Elitelor pe locul 4, loc onorabil, ținând cont că am avut cel mai mic buget dintre toate echipele prezente la startul competiției începută toamna trecută. Mulțumim tuturor care au fost lângă noi în cei 4 ani de la reactivarea emblematicului club severinean, odată mândria Olteniei”, a spus Mircea Oglindoiu, președintele clubului CFR Turnu Severin 1943.

Iată lotul echipei CFR Turnu Severin 1943:

Dragoș Rotă, Silviu Drîngă, Eduard Lupu, Alex Craiașu, Coty Dănoiu, Alex Tărăbîc, Mario Vișan, Antonio Ionașcu, Bogdan Țăncușe, Ștefan Bogură, Gabriel Ungureanu, Lucian Făiniși, Andrei Nică, Alin Chiriță
Antrenor: Octavian Popescu; Director Sportiv: Florin Dăescu

Articol de Adi Dobre