În această săptămână vor avea loc meciurile din prima manșă a turului secund din UEFA Champions League la fotbal feminin, la una dintre partide fiind delegați și arbitri din țara noastră.

Astfel, la partida HB Køge (Danemarca) – Juventus Torina (Italia), care va avea loc pe arena Capelli Sport Stadion din Køge, la centru va oficia Iuliana Elena Demetrescu, arbitru din categoria Elite, care va fi ajutată la cele două linii de către Mihaela Elena Țepușă și Anita Vad (Ungaria), cel de-al patrulea oficial fiind tot din țara noastră, Cristina Mariana Trandafir.

Pentru acest joc, observator pentru arbitri va fi Aušra Kancė (Lituania), iar delegat din partea UEFA va fi Knarik Abelyan (Armenia).

Alina Peșu, selectată pentru un curs UEFA 

În perioada 21-23 septembrie, la Nice, arbitrul Alina Peșu va participa la un curs UEFA dedicat femeilor arbitri Elite și din categoria I.

Principalele obiective ale cursului sunt de a trasa principalele lecții învățate în urma experiențelor de la meciurile UEFA din sezonul trecut, de a stabili mesajele sezonului nou început și de a testa abilitățile fizice ale participantelor.

Alina Peșu

Articol de Daniel Lazăr