Clubul Kuopion Palloseura (KuPS) a ajuns la un acord cu Universitatea Olimpia Cluj pentru transferul internaționalei Ioana Bortan în Finlanda.

La 31 de ani, Ioana Bortan se află la prima aventură într-un alt campionat decât cel din România. „E un vis devenit realitate. Mi-am dorit foarte mult o experiență internațională și mă bucur că voi evolua în Finlanda. Sper să mă acomodez cât mai curând și să ajut noul club să își îndeplinească toate obiectivele. Urez mult succes fostelor mele colege și un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor”, a spus Ioana Bortan în momentul despărțirii de formația la care a evoluat din 2010.

Ioana Bortan a debutat în prima ligă din România în 2008, la Clujana, urmând apoi 10 sezoane la Olimpia. În cariera ei a ratat o singură dată titlul de campioană, în 2010. În 2016 a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal din România.

Noua echipă a Ioanei, KuPS, este lider în Finlanda cu două victorii în primele două runde, golaveraj 10-0, după ce a încheiat pe poziția a cincea sezonul trecut. Clubul va evolua la începutul lunii august și în semifinalele Cupei Finlandei.