Venită în această toamnă la Politehnica Timișoara, Dimitra Ivanova a fost foarte activă în meciurile din SuperLiga Feminină. Alături de Melania Tobik (FK Csikszereda), jucătoarea celor de la Poli a înscris cel mai mare număr de goluri în cele 13 etape ale campionatului: 14 goluri.

În vârstă de 19 ani, aceasta este originară din Bulgaria și joacă pe postul de atacant. Vine din Italia, de la Orobica Calcio Bergamo, a mai jucat la ACF Arezzo și NSA Sofia. A fost componentă a Naționalei Bulgariei Under 17 și Under 19, făcând pasul către naționala de senioare ca una dintre cele mai tinere jucătoare ale lotului.

„Este prima dată când sunt la o echipă din afara Bulgariei unde chiar mă simt ca acasă!”

– Cum ai început să joci fotbal? Cum a fost primul antrenament?
Joc fotbal de când aveam 4 ani. Am început să joc alături de fratele meu, însă de abia la 10 ani am ajuns într-un cadru organizat. La început am fost primită într-o echipă de băieți, pentru că nu exista echipă de fete în orașul meu natal.

– Ai venit sezonul acesta la Politehnica Timișoara. Cum te-ai integrat în echipă? Cum ți se pare atmosfera? Ai vreo coechipieră cu care ai reușit să te înțelegi mai bine?
Mă simt foarte bine la Poli! Este prima dată când sunt la o echipă din afara Bulgariei unde chiar mă simt ca acasă. Mă înțeleg cu toată lumea atât pe teren, cât și în afara lui. Parcă am fi jucat de 5 ani împreună!

„Cred întotdeauna în mine și în echipa mea!”

– Care simți că este cel mai mare atuu în teren?
Cred întotdeauna în mine și în echipa mea!

– Care este momentul tău preferat din acest sezon din SuperLiga Feminină?
Victoria contra celor de la Farul Constanța a fost momentul meu preferat din acest sezon. Când am fost la Constanța, la pauză eram conduse cu 2-0, însă am reușit să întoarcem scorul și să înscriem 4 goluri în repriza a doua.

– Care este modelul tău în fotbalul feminin?
Alex Morgan.

– Ai reușit să înscrii cel mai mare număr de goluri. Cum te simți în legătură cu această reușită?
Mă bucur enorm pentru această realizare! Le mulțumesc mult colegelor mele! O să lupt ca titlul de golgheter să rămână la mine până la finalul sezonului!

– Ce ți-ai dori să îmbunătățești la tine în 2024?
Să iau decizii corecte în teren și la cât mai mult șuturi finalizate în goluri!

– Care a fost momentul 0 în cariera ta, în care ai știut că vrei să te dedici fotbalului?
Momentul când am venit la Politehnica Timișoara. Am văzut cum toată lumea e unită și lucrează împreună pentru club! Mi-au readus dorința de a juca fotbal!

– Ce mesaj le transmiți fetelor care vor să înceapă să practice fotbalul?
Să-și asculte inima, nu vorbele oamenilor!

SuperLiga Feminină revine în acțiune în weekend-ul 2-3 martie 2024, cu ultima etapă din sezonul regular! Imediat după aceasta, pe 10 martie, vor începe play-off-ul și play-out-ul, cu primele patru clasate calificate în play-off și următoarele patru calificate în play-out.