În perioada 27-28 ianuarie, echipa națională de eFotbal a României își va continua parcursul în preliminariile eNations Cup 2022 la FIFA. Cei trei jucători care vor reprezenta România în etapa secundă a competiției sunt Cosmin Petrescu, Răzvan Puiu și Alex Rădulescu.

INTERVIU. Răzvan Puiu a oferit un interviu pentru FRF.ro. Jucătorul eNaționalei a discutat despre câteva lucruri legate de prestația României din prima etapă a eNations Cup 2022, cât și despre anumite aspecte legate de jocul FIFA 22. Urmărește interviul, mai jos, pentru a afla ce a avut Răzvan de spus.

– Ai văzut grupa din care facem parte. Crezi că este una dificilă?

Din punctul meu de vedere nu e o grupă spectaculoasă. La aceeași divizie, mi se pare mai grea grupa din prima conferință decât a noastră, deoarece noi suntem 7 echipe, acolo sunt 8. În acest context, poate fi mai simplu să promovezi, iar acest lucru face ca grupa în sine fie mai ușoară. Eu cred că vom juca mai bine, pentru că ne-am mai antrenat, sunt încrezător în noi de data aceasta și cred că vom termina sus.

– În prima etapă, lucrurile au funcționat diferit pentru voi. Ce anume s-a întâmplat atunci?

Da, a fost prima dată când nu am avut un succes de când jucăm în calificări. Doar că a fost puțin diferit, pentru că au fost două zile în care nu ne-a ieșit nouă jocul. Pur și simplu nu am putut face nimic cu care să ieșim în evidență, nu am putut să fim decisivi și să surprindem fiecare adversar, așa cum am reușit la antrenamentele de dinaintea primei etape. Într-adevăr la 2v2 este dificil, pentru că dacă într-un meci unul nu se mișcă foarte bine, nici celălalt nu poate face prea multe și astfel, nu am reușit să facem ceva ieșit din comun.

– Au apărut noile update-uri. Cum ți se pare, te afectează atunci când joci?

– E un update care după părerea mea ajută jucătorii amatori și pe cei care se bazează mai mult pe jocul lent. Cred că un jucător care se bazează pe skill, trebuie să aibă o viteză mai mare și să aibă refelxe foarte bune. Din punctul meu de vedere, acest update este unul negativ pentru joc, pentru că nu îi ajută pe cei care sunt mai rapizi și mai buni, ci îi ajută pe cei care abordează un stil mai lent, care sunt la început. Pe mine unul mă afectează, pentru că nu îmi mai pot pune foarte bine stilul în practică și nici pasele nu mai funcționează foarte bine, ceea ce mă chiunie în meciurile de 1v1. Însă, majoritatea jucătorilor profesioniști sunt afectați de acest lucru și trebuie să ne adaptăm.

– Cum crezi că va fi parcursul în grupa aceasta după noile update-uri? Crezi că va fi diferit?

Da, acum o să fie diferit pentru că o să avem și cardurile de la Team of The Year (n.r echipa anului), lucru care va face ca totul să fie mai competitiv, iar jocul s-a schimbat mai mult față de tura trecută. A intrat acest update nou, care a avut un impact total asupra FIFA-ului, iar acum toată lumea încearcă să se adapteze și va fi destul de interesant.

– Ai menționat că veți avea și cardurile de la Team of The Year (n.r. echipa anului). Care este jucătorul tău preferat din cei 11?

– Din cei 11, nu pot spune că îmi place unul în mod deosebit. Aștept ziua de vineri, atunci când va apărea și al 12-lea jucător, Cristiano Ronaldo. Cardul lui mi pare cel mai bun și abia aștept să îl cumpăr.

– Vorbești cu Cosmin, v-ați mai antrenat în pauza dintre cele două etape?

Da, am discutat și avem tactica noastră, am pus anumite lucruri în plan și vrem să le punem în practică joi și vineri.

– Ce părere ai despre Andu, noul coleg? Crezi că veți face o echipă bună împreună?

Și eu și Cosmin îl știm pe Andu, ne înțelegem foarte bine și e prietenul nostru. Sunt sigur că vom face o echipă bună împreună și o să ne ajute foarte mult.

– Ce mesaj ai pentru colegii tăi de la eNațională, Cosmin și Andu?

– De data aceasta îmi doresc să jucăm mai bine și să promovăm, iar la următoarele calificări vreau să dovedim că suntem unii dintre cei mai buni.

Programul României în ianuarie

ZIUA 1: 27 IAN

Runda 1: România – Islanda

Runda 2: Estonia – România

Runda 3: România – Belgia

Runda 4: Irlanda de Nord – România

ZIUA 2: 28 IAN

Runda 6: Finlanda – România

Runda 7: România – Slovacia

*În fiecare rundă, câte o echipă va sta pe bară, deoarece în clasament există doar 7 eNaționale.

Duelurile României vor fi transmise pe Facebook și pe YouTube.

CLASAMENTUL eNATIONS CUP AL CELOR DE LA FIFA

Mai multe informații despre eNaționala României aici.