Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Pentru echipa de futsal CS United Galați anul 2023 a fost un nou an de excepție. Gruparea de la malul Dunării a continuat să domine primul eșalon valoric al futsalului românesc și să rămână cea mai constantă formație din istoria competiției interne.

Trupa pregătită de Florin Ignat a început anul ca lider în Liga 1 Futsal Fortuna, dar pierdea primul meci al anului, în 21 ianuarie, în deplasare, cu rivala Autobergamo Deva, scor 2-4. „Să fie semn rău?”, s-au întrebat gălățenii, și nu doar ei, la vremea respectivă. Eșecul de la Deva s-a dovedit a fi însă doar un accident, el rămânând singurul în dreptul lui United Galați în Liga 1 în anul calendaristic 2023!

La finalul sezonului trecut, 2022-2023, United Galați cucerea pentru a doua oară consecutiv titlul de campioană a României și reprezenta pentru a patra oară la rând Liga 1 Futsal Fortuna în UEFA Futsal Champions League. Gruparea gălățeană avea să rateze Cupa României, pierdută dramatic în fața celor de la Autobergamo Deva, dar se revanșau în Supercupa României.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

În actualul sezon, United Galați rămâne principala candidată la titlul de campioană. După 12 runde disputate, United are un avans de patru puncte față de a doua clasată, CFR Timișoara, un golaveraj incredibil, 103-20, și un singur pas greșit, egal în etapa a 3-a, 4-4, la Deva.

„Faptul că ei s-au integrat rapid e meritul lor”

– Domnule Florin Ignat, cum a fost anul 2023 pentru United Galați?

Putem spune, fără lipsă de modestie, că a fost un nou an foarte bun pentru futsalul gălățean. Am cucerit două trofee, titlul și Supercupa. Îl puteam cuceri și pe cel de-al treilea, dar nu a fost să fie! Am participat din nou în cea mai importantă competiție intercluburi din futsalul mondial, Liga Campionilor, unde, din păcate, am pierdut calificarea în Elite Round pe mâna noastră, la golaveraj. 

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

– Este omogenitatea principala însușire a echipei United Galați, așa cum spune toată lumea?

Vorbim despre omogenitate atunci când reușești să păstrezi aceeași echipă timp de mai multă vreme. La noi au fost însă mereu schimbări, dar lumea uită! În vară am pierdut patru oameni de bază: Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Pelé și Stefan Krstić. Am reușit să aducem trei oameni – Alan Felipe Sasse, Iulian Cojocaru și Deiby. Faptul că ei s-au integrat rapid e meritul lor și asta pentru că sunt jucători foarte valoroși. 

„Am avut momente în care nu am fost mulțumit de jocul echipei”

– Cum vedeți actualul sezon?

Campionatul s-a echilibrat. CFR Timișoara a reușit câteva transferuri spectaculoase și a avut un sezon de toamnă foarte bun. Deva s-a întărit și ea și continuă să o facă. Pentru noi important e să fim sănătoși, să nu avem probleme de lot, să rămânem o echipă.

– Au fost și nemulțumiri în 2023?

Normal! Au fost. Am avut momente în care nu am fost mulțumit de jocul echipei, dar și astfel de trăiri sunt absolut normale în viața unei echipe. 

„Abia aștept primul meci acasă în acest an”

– Care au fost aspectele care v-au mulțumit?

Dăruirea jucătorilor, spiritul de echipă, faptul că, în momente importante, băieții au lăsat în spate diversele probleme apărute pe parcurs și s-au concentrat pe ceea ce au de făcut la antrenamente și la meciuri, ca o dovadă a profesionalismului lor.

– Care sunt obiectivele pentru anul 2024?

Să cucerim titlul, Cupa, Supercupa, să mergem din nou în UEFA Futsal Champions League, să dăm cât mai mulți jucători echipei naționale, să ne bucurăm suporterii cu care avem o chimie extraordinară. Abia aștept primul meci acasă în acest an, pentru că îmi e dor de fanii noștri și de atmosfera de la Sala „Dunărea”!

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Articol de Adi Dobre