Fotbalistii romani alaturi de staff se bucura pentru calificare intr-o fotografie de grup realizata dupa meciul de fotbal dintre Romania U17 si Estonia U17, contand pentru Turneul de calificare la Campionatul European 2024 © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Naționala U17 va evolua în luna martie la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea turneului final EURO. Tricolorii vor fi gazdele miniturneului de calificare, urmând să întâlnească Suedia, Bulgaria și Țara Galilor.

Până la meciurile decisive pentru calificarea la Campionatul European, România va disputa în următoarele zile o dublă amicală împotriva Republicii Moldova. Programul meciurilor:

  • Sâmbătă, 10 februarie: România – Rep. Moldova – ora 11:00
  • Luni, 12 februarie: România – Rep. Moldova – ora 11:00

Ambele meciuri se vor disputa la Centrul Național de Fotbal Buftea și vor fi transmise în exclusivitate pe FRF.tv!

24 meciuri în 15 luni

Acesta este numărul de meciuri bifat ca selecționer de Nicolae Roșca din momentul numirii pe banca tehnică și până în luna noiembrie a anului trecut, când au avut loc partidele din calificări. Acesta consideră oportună acțiunea din luna februarie în pregătirea meciurilor pe care naționala sa le va disputa la Turul de Elită la sfârșitul lunii martie.


„Ne bucurăm că avem ocazia să ne întâlnim acum. Este prima întâlnire după turneul de calificare pe care l-am avut, avem ocazia să facem niște corecții și să pregătim Turul de Elită pe care îl vom juca în luna martie. Este o grupă accesibilă, cred eu, dar este clar că suntem la mâna noastră. Am avut ocazia să ne cunoaștem foarte bine, am avut ocazia să jucăm cu echipe foarte bune din Europa, America sau Asia. Echipa a demonstrat că poate să facă față oricărui adversar”.

 „O calificare la EURO ar fi un vis împlinit!”

Și jucătorii așteaptă meciurile decisive pentru calificarea la EURO. Bogdan Ungureanu a apărat poarta naționalei în cele trei meciuri de la turneul de calificare, reușind numeroase intervenții care au făcut posibilă calificarea României mai departe. O eventuală prezență la turneul final ar reprezenta ”un vis împlinit” pentru tânărul portar al celor de la Rapid.

Alexandru Stoian debuta în tricoul Echipei Naționale chiar într-o dublă amicală cu Republica Moldova. Acum, la aproape doi ani de la debut, are 21 de meciuri și 8 goluri marcate sub tricolor, dar își va aminti mereu emoțiile primelor minute jucate în triocul naționalei. În cele 21 de partide a avut șansa de a se duela cu unele din echipele pe care le vom întâlni în martie, fiind optimist în ceea ce privește șansele României de a merge la EURO: „Sunt adversari pe care îi cunoaștem, cred că avem toate șansele să ne calificăm”.

Integralist în cele trei partide de calificare din luna noiembrie, Andrei Racu își amintește cu bucurie de finalul ultimului meci disputat: „Cel mai frumos moment în tricoul naționalei a fost după meciul cu Estonia, când ne-am calificat la Turul de Elită”. Acesta a debutat la nivel internațional în tricoul Italiei, dar a ales să evolueze pentru România, fiind acum aproape de o calificare la un turneu final!

Urmărește interviurile integral pe FRF.tv!

Lotul convocat de selecționerul Nicolae Roșca la acțiunea din februarie este următorul:

Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Mihai Răcășanu (CFR Cluj)

Fundași: Ștefan Ioniță (Salernitana | Italia), Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), Matei Manolache (FCSB), John Dumitra (Farul Constanța), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Rareș Tomoiagă (Union Saint-Gilloise | Belgia), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (Lazio | Italia)

Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Dan Nechifor (Farul Constanța), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Yanis Pîrvu (FC Argeș)

Atacanți: Raul Stanciu (UTA Arad), Vlad Oargă (Sampdoria | Italia)


România va găzdui, în martie, jocurile din grupa tricolorilor la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European. Jocurile noastre se vor disputa la Buftea, după următorul program:

  • Miercuri, 20 martie 2024, 12:00: Țara Galilor – România
  • Sâmbătă, 23 martie 2024, 12:00: Bulgaria – România
  • Marți, 26 martie 2024, 12:00: România – Suedia

Se califică la turneul final câștigătoarele celor 8 grupe plus 7 din cele 8 ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj. Campionatul European U17 din 2024 va fi găzduit de Cipru, în perioada 20 mai – 5 iunie.