Pentru echipa de futsal a Clubului Sportiv United Galați anul 2022 a fost fără îndoială cel mai bun din istorie. Formația gălățeană a cucerit titlul de campioană, Cupa și Supercupa României și a acces între primele 16 echipe ale Europei.

Florin Ignat, antrenorul-jucător al formației gălățene, cel care luna viitoare va împlini 41 de ani, crede că United Galați e capabilă să repete isprava din 2022. Cea mai constantă echipă a ultimului deceniu din futsalul de club românesc își va relua pregătirile luni, 9 ianuarie. Primul meci oficial al formației United Galați în 2023 va fi unul de foc! United va da piept, în deplasare, cu marea sa rivală, vicecampioana Autobergamo Deva, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a a Ligii I Futsal Fortuna, ultima in sezonul regular.

„Avem în spate oameni care susțin echipa indiferent de situație”

– Domnule Florin Ignat, cum a fost anul 2022 pentru United Galați?

– A fost un an de vis, un an la finalul căruia am putut spune cu mâna pe inimă că ne-am îndeplinit toate obiectivele. Pentru mine pot spune că a fost cel mai bun an al carierei. După atâția ani în care United, în ciuda faptului că de mai bine de un deceniu e mereu acolo sus în Liga I, a ratat o mulțime de finale, iată a venit și răsplata muncii noastre, a tuturor.

– Care au fost factorii care au contribuit la acest succes?

– Faptul că United nu a renunțat niciodată la luptă, că a continuat să spere. Faptul că avem în spate oameni care susțin echipa indiferent de situație, oameni extraordinari, care nu se văd, dar care fac multe. Și, să nu uităm, publicul gălățean, care ne-a fost mereu. Atmosferă ca la finalele de anul trecut nu am mai trăit până în acele momente.

„Nu mă tem de automulțumire”

– Este actuala generație cea mai bună din istoria clubului United?

– Aceasta e cea mai bună echipă din istorie. Rezultatele stau mărturie. Avem un grup fantastic, în care jucătorii au tras unul poentru celălalt, s-au încurajat în momentele grele.

– Ce va fi în 2023?

– Noi sperăm să repetăm isprava din 2022. Știm că nu va fi ușor. E greu să ajungiu, acolo, în frunte, dar și mai greu să îți păstrezi locul câștigat. Nu mă tem de automulțumire, pentru că știu ce băieți avem în lot, jucători cu picioarele pe pământ. Ar fi păcat să nu continuăm cu realizările.

„Daniel e un mare câștig pentru futsalul românesc”

– În finalul anului a lipsit brazilianul Leonardo Dos Santos „Pelé”.

– A fost o pierdere importantă, pentru că „Pelé” e un jucător foarte foarte bun, pentru noi, pentru campionatul românesc. Am făcut toate demersurile pentru ca el să își poată lua viza de România și să ajungă cât mai repede la pregătiri.

– 2022 a fost și anul în care Daniel Araujo și-a luat cetățenia română!

– Ca și în cazul lui „Pelé”, despre Daniel Araujo nu am decât cuvinte de laudă. Este un jucător extraordinar și un om de mare caracter. Daniel e un mare câștig pentru futsalul românesc.

„Voi continua să joc pentru United Galați”

– Ce vă doriți de la anul 2023?

– Să fim sănătoși, să rămânem cu picioarele pe pământ, să creștem jucători, să aducem în continuare copiii talentați către această disciplină sportivă atât de frumoasă. Chiar dacă e foarte greu, noi vom continua prin tot ceea ce facem să încurajăm tinerii să vină către futsal.

– Cât timp va mai evolua Florin Ignat?

– Cât voi fi sănătos și cât timp nu mă voi face de râs! Cred că am ajuns la o vârstă la care îmi dau seama ce e bine și ce nu, astfel încât știu când să mă opresc. Ce vă pot spune cu siguranță e faptul că până la finalul acestui sezon voi continua să joc pentru United Galați!

Articol de Adi Dobre