În perioada 10-11 martie, echipa națională de e-fotbal a României își va continua parcursul în preliminariile eNations Cup 2022 la FIFA. Jucătorii care vor reprezenta România în a treia etapă a competiției sunt Cosmin Petrescu, Răzvan Puiu și Cosmin Vedeanu, noul component al echipei naționale.

INTERVIU. Înaintea debutului, Cosmin Vedeanu a oferit un interviu pentru FRF.RO. Noul jucător al echipei naționale are 22 ani și, pe lângă FIFA și fotbal, în general, este pasionat și de handbal. El este un suporter înfocat al lui Real Madrid.

Cosmin, cum te simți să reprezinți România?
Mă simt foarte onorat și fericit pentru că am această oportunitate de a reprezenta naționala de FIFA a României. Sper să nu dezamăgesc.

Descrie persoana și jucătorul Cosmin Vedeanu, ca lumea și comunitatea de e-fotbal să te cunoască mai bine.
– Sunt o persoană muncitoare și sociabilă. De obicei, când îmi pun ceva în cap, nu mă las până nu reușesc acel lucru. Fac anumite sacrificii pentru a-mi atinge scopul.

Competiția este 2v2. Consideri că este un avantaj față de 1v1?
– Mie personal îmi place foarte mult acest mod de 2v2 pentru că este o altă dinamică iar jocul nu este atât de standard. Ceea ce contează foarte mult la 2v2 este felul cum te înțelegi cu coechipierul tău. Cred că asta contează 80%, dacă nu chiar mai mult. Meciurile de 2v2 sunt deschise oricărui rezultat, nu consider că există favoriți în genul ăsta de meciuri, la acest nivel.

Ce obiective ți-ai fixat pentru acest turneu alături de e-naționala României?
Obiectivul meu principal, dar și al întregii echipe, este acela de a repeta performanța din sezonul trecut: calificarea la turneul final! Acolo, sperăm noi, să avem șansa să jucăm, să nu se mai anuleze.

Când ai descoperit pasiunea pentru jocul FIFA și de cât timp joci la nivel profesionist?
Pasiunea am descoperit-o începând cu FIFA 2009. La nivel profesionist joc de la FIFA 13, participând la multe turnee naționale, ulterior făcându-mi prezența și la cele internaționale.

– Urmărești fotbal, joci în timpul liber?
– Mă uit la meciuri, în special la cele ale lui Real Madrid, sunt fan! Nu am jucat fotbal într-un cadru organizat, dar mă întâlnesc cu prietenii la un meci pe sintetic la noi în cartier. 

– Ai urmărit evoluția naționalei de e-fotbal în primele două etape?
Sunt de părere că prima fază a fost o greșeală, drept dovadă faptul că ne-am întors în prima divizie unde consider că ne este locul. La început a fost mai greu pentru că nu eram 100% pregătiți pentru acest mod de 2v2.

Cea mai frumoasă experiență de până acum avută în jocul de FIFA?
– Cred că la FIFA 20, când am fost la un singur meci distanță de calificarea la turneul final dintr-un regional (FGS, cum îl știm noi). Atunci, turneul final al fiecărui FGS se ținea LAN, acesta urmând să se desfășoare chiar în București.

Ai apucat să te antrenezi alături de noii coechipieri?
– Cu Cosmin am mai jucat și înainte câteva meciuri de 2v2 la anumite turnee. Cu Puiu încă nu am apucat să joc, dar sigur o vom face.

Cum ți se pare grupa din care facem parte?
– Este o grupă dificilă cu foarte multe nume “grele” însă consider că putem să ieșim câștigători și să ne calificăm la turneul final așa cum ne-am propus.

Unde ai visat să ajungi atunci când ai ales să joci la nivel profesionist?
– Visul meu este acela de a câștiga un turneu major de FIFA și de a reprezenta echipa națională. Un obiectiv l-am îndeplinit, mai am încă unul. Cine știe, poate îmi îndeplinesc visul chiar cu echipa națională.

Pe ce stadion din lume ai vrea să dispuți un turneu de FIFA?
– Pe Santiago Bernabeu, evident. HALA MADRID!

Programul meciurilor din martie

ZIUA 1: 10 MARTIE

  • Spania – România, ora 18:00
  • România – Portugalia, ora 18:55
  • Suedia – România, ora 19:50
  • România – Italia, ora 20:45

ZIUA 2: 11 MARTIE

  • România – Finlanda, ora 18:00
  • Belgia – România, ora 18:55
  • România – Scoția, ora 19:50

Meciurile vor fi transmise în direct pe Facebook Echipa națională de e-fotbal a României și YouTube FRF TV.

La turneul final eNations Cup vor participa cele mai bune 24 de naționale din întreaga lume, 13 din Europa.

Pentru un loc în play-off, România va trebui fie să termine etapa a patra de calificări pe primul loc în divizia 1, fie să fie una dintre cele mai bune două naționale cu cel mai bun punctaj pe parcursul celor 4 runde.

Ultima etapă de calificare este programată în perioada 7-8 aprilie 2022.