În perioada 27-28 ianuarie, echipa națională de eFotbal a României își va continua parcursul în preliminariile eNations Cup 2022 la FIFA. Cei trei jucători care vor reprezenta România în etapa secundă a competiției sunt Cosmin Petrescu, Răzvan Puiu și Alex Rădulescu.

INTERVIU. Cosmin Petrescu a oferit un interviu pentru FRF.ro. Jucătorul eNaționalei a discutat despre câteva lucruri legate de prestația României din prima etapă a eNations Cup 2022, cât și despre anumite aspecte legate de jocul FIFA 22. Urmărește interviul, mai jos, pentru a afla ce a avut Cosmin de spus.

– Ai văzut grupa din care facem parte. Crezi că este una dificilă?
Am văzut adversarii, cred că putem să promovăm și să câștigam grupa. Este puțin mai dificil la 2v2 pentru noi, față de 1v1, unde am reușit, anul trecut, să terminăm în primele 8 țări din Europa. Acum încă ne adaptăm la acest mod, a fost prima dată când am jucat împreună, dar cu siguranță, în timp, eu cu Răzvan ne vom îmbunătăți.

– În prima etapă, lucrurile au funcționat diferit pentru voi. Ce anume s-a întâmplat atunci?
Noi la toate meciurile de antrenament pe care le-am jucat înaintea turneului am dominat și am câștigat foarte multe dintre ele, cred că în jur de 10 și am pierdut unul sau două. Jucăm foarte bine, însă în prima etapă nu prea am reușit nimic din am vrut. Nu înțeleg de ce și nu am o explicație clară, deoarece emoții nu am avut, pentru că amândoi am jucat la turnee importante cu miză mare. Încercăm să ne antrenăm mai bine și să remediem acest lucru.

– Ce crezi că trebuie făcut diferit acum pentru a putea promova înapoi în prima divizie?
Cred că la 2v2 ar trebui să jucam mai mult din plăcere și să nu ne stresăm foarte mult. Nu consider că putem aborda un stil foarte tactic la dublu, pentru că nu avem aceleași idei și nu avem stiluri asemănătoare de joc. Trebuie să ne bucurăm de joc, să jucăm cu pasiune și să nu ne gândim prea mult la alte presiuni.

– Vorbești cu Răzvan, v-ați mai antrenat în pauza dintre cele două etape?
Da, cu Răzvan vorbesc foarte des. Ne-am antrenat destul de mult la 2v2, mai ales în ultima săptămână și la fel ca data trecută, am câștigat cam toate meciurile.

– Ce părere ai despre Andu, noul coleg? Crezi că veți face o echipă bună împreună?
Da, Andu este un jucător bun, care a arătat acest lucru în FIFA 20, atunci când a câștigat eLiga 1. La 2v2 este diferit și nu cred că pot spune despre cineva că este foarte bun la acest mod, deoarece este primul sezon și nimeni nu a reușit vreo performanță la dublu. Trebuie să mai jucăm la turnee pentru a ne vedea nivelul, iar acest lucru va mai dura o perioadă. Însă, Andu este un jucător bun, care are experiență și cred eu că putem face o echipă bună.

– Ce ai făcut în ultima perioadă? Cum a fost la turneul din Germania?
În Germania am fost la acel turneu de la Hamburg, unde nu am reușit să ies din grupe, dar a fost o experiență frumoasă și care s-a ținut offline, lucru care mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit bine că am făcut această deplasare, a fost prima competiție din ultimii doi ani și jumătate care s-a desfășurat fizic, de altfel și pentru mine a fost prima dată când am participat la un astfel de turneu. Am avut multe lucruri de învățat care mă vor ajuta pe viitor.

– Cum ai resimțit diferența între un turneu online și cel offline?
Este foarte diferit. Spre exemplu, eu pe Ronaldo Nazario nu îl jucam în online, pentru că era foarte lent și preferam cardul lui Pele, deoarece se mișcă mai rapid. Când am ajuns acolo cred că am fost singurul care juca cu Pele, care nu era foarte eficient și restul îl utilizau doar pe R9 (n.r. Ronaldo Nazario), card ce s-a dovedit a fi aproape imbatabil în atac la offline față de cum este în online.

– Au apărut noile update-uri. Cum te afectează pe tine acest lucru, există diferențe?
Pe mine unul mă afectează, deoarece acum te aperi mult mai ușor și ataci mult mai greu. Eu sunt un jucător foarte bun în defensivă, mă apăram bine înainte și atacam mai greu. Momentan, este mai dificil pentru mine, dar o să mă adaptez, așa cum reușesc mereu.

– Au apărut noii jucători de la Team of The Year (n.r. echipa anului). Care este jucătorul tău preferat din cei 11?
Cred că anul acesta, cel mai mult îmi place Messi, cu toate că și Mbappe este foarte bun cu siguranță, dar Messi este incredibil în FIFA 22. Însă, eu sper să îl pot lua pe Cristiano Ronaldo, al 12-lea jucător anunțat, pentru că el este idolul meu în viață reală, dar și în FIFA. Atunci când apare Ronaldo la TOTY (n.r. echipa anului) este cam cel mai bun card din joc.

– Ce mesaj ai pentru colegii tăi de la eNațională, Răzvan și Andu?
Trebuie să fim încrezători, iar dacă vom juca din plăcere și fără presiune vom reuși să promovăm înapoi în prima divizie.

Programul României în ianuarie

ZIUA 1: 27 IAN

Runda 1: România – Islanda

Runda 2: Estonia – România

Runda 3: România – Belgia

Runda 4: Irlanda de Nord – România

ZIUA 2: 28 IAN

Runda 6: Finlanda – România

Runda 7: România – Slovacia

*În fiecare rundă, câte o echipă va sta pe bară, deoarece în clasament există doar 7 eNaționale.

Duelurile României vor fi transmise pe Facebook și pe YouTube.

CLASAMENTUL eNATIONS CUP AL CELOR DE LA FIFA

Mai multe informații despre eNaționala României aici.