Bianca Sandu, jucătoare la CS Carmen București, a reușit în sezonul regulat 2022/2023 șă contabilizeze11 goluri marcate.

Totul a început în curtea școlii, însă ambiția și determinarea au adus-o pe Bianca la diferite echipe din țară și din afară. Ne-a povestit despre momente memorabile, despre începuturile sale și despre viziunea sa asupra scenei fotbalului feminin românesc.

„Din acel moment mi-am dat seama că este drumul pe care vreau să îl urmez.”

Cum și când ai început să joci fotbal?
Ca multe dintre fetele care joacă fotbal, totul a început în curtea școlii, alături de colegii de clasă.

Îți mai aduci aminte primul antrenament? Dacă da, ne poți povesti despre el?
Îmi aduc aminte cum lipseam de la ore ca să putem juca fotbal, dar primul antrenament într-un cadru organizat a fost la Târgoviște. Pot spune că am avut emoții foarte mari deoarece știam că mă antrenez alături de jucătoare de la lotul național. Din acel moment mi-am dat seama că este drumul pe care vreau să îl urmez.

Cine e cel mai mare suporter al tău?
Cred că familia este și va fi cel mai mare suporter al meu!

Un moment memorabil din cariera ta?
Am avut câteva momente memorabile și nu aș putea alege doar unul singur. Câștigarea Cupei României în 2016 cu ASA Târgu Mureș, a fost rezultatul muncii noastre timp de câțiva ani, o bucurie de nedescris. Și a mai fost momentul când, după promovarea în prima ligă din Ungaria, am jucat finala Cupei Ungariei. În acel moment mi-am dat seama că bucuria și emoția pe care fotbalul mi le-a oferit nu se pot compara cu nimic! Atunci în jur de 1000 de suporteri au venit 200 de km să ne vadă jucând. O finală pierdută pe teren, dar câștigată în inimile celor care au fost alături de noi.

Care a fost momentul tău preferat din acest sezon?
Momentul meu preferat din acest sezon a fost primul meci pentru Carmen București: revenirea mea acasă!

„Fotbalul înseamnă bucurie și emoție”

Care e modelul tău în fotbal? Dar echipa all-time favorite?
Un model pentru mine este Cristiano Ronaldo, care încă dovedește că munca bate talentul. Real Madrid este echipa mea favorită.

Ce simți când te gândești la fotbalul feminin?
Pentru mine fotbalul înseamnă bucurie și emoție!

Ai timp de pasiuni, în afară de fotbal? Care? Ce-ți place să faci?
De multe ori nu am timp pentru alte pasiuni, dar în timpul liber îmi place să joc tenis de masă și să citesc.

Cum vezi evoluția fotbalului feminin din ultimii ani?
Cred că în ultimii ani nivelul fotbalului feminin a crescut considerabil și în România, dar mai ales în Europa. Acesta este un lucru îmbucurător, dar cred că în România mai sunt foarte multe lucruri de îmbunătățit.

Top 3 calități ale tale pe teren.
Unele dintre calitățile mele pe teren ar fi șutul, deoarece sunt stângace, viziunea foarte bună în teren și jocul cu capul.

Care ar fi trei lucruri pe care ți-ai dori să le îmbunătățești la tine în 2023?
În acest an aș vrea să îmi îmbunătățesc viteza de reacție. Totodată, îmi doresc ca psihic să redevin cea care am fost înainte de ultimele accidentări pe care le-am suferit.

„Fotbalul este un sport frumos și nu vor regreta că au ales acest drum!”

Care a fost momentul 0 în cariera ta, în care ai știut că vrei să te dedici fotbalului?
Momentul în care am știut că vreau să mă dedic fotbalului a fost atunci când am primit prima convocare la lotul național de junioare.

Ce mesaj i-ai transmite unei fete care se află la început de drum în acest sport?
Aș vrea să le transmit în primul rând părinților să-și îndrume copiii către sport și să-i susțină, pentru că sportul înseamnă în primul rând sănătate. Fetițelor care sunt la început de drum aș vrea să le încurajez să nu renunțe la pasiunea lor dacă asta au ales să facă. Fotbalul este un sport frumos și nu vor regreta că au ales acest drum.