Bianca Ienovan s-a remarcat în acest sezon cu un număr de 13 goluri, situându-se pe locul al doilea în topul marcatoarelor din Liga 1 Feminin. Jucătoarea de la Poli Timișoara ne-a povestit despre începutul ei și a împărtășit cu noi viziunea sa despre fotbalul feminin.

Bianca a descoperit fotbalul chiar de pe băncile școlii, ajungând la prima sa echipă, CFR Timișoara, sub îndrumarea profesorului de sport de la vremea aceea. Ce a urmat a fost o evoluție condusă de pasiune și determinare.

„Gândindu-mă acum (la primul antrenament) mi se pare amuzant.”

Cum și când ai început să joci fotbal?
Am inceput să joc fotbal la vârsta de 14 ani. Am ajuns la echipa de fotbal feminin datorită profesorului meu de sport din clasele V-VIII. Cu ajutorul lui am ajuns să joc la o echipa de fotbal feminin, mai exact la CFR Timișoara. Îi mulțumesc foarte mult!

Îți mai aduci aminte primul antrenament? Dacă da, ne poți povesti despre el?
Da, îmi mai aduc aminte primul antrenament. A fost chiar la un stagiu de pregătire cu echipa națională, când am mers pentru prima dată la CFR Timișoara. Am avut un meci amical și după meci m-au chemat la acest stagiu de pregătire. A fost un antrenament greu și aveam impresia că nu se mai termina. Nu știam nici să stau în teren. Gândindu-mă acum, mi se pare amuzant.

„Familia este cel mai mare suporter al meu”

Cine e cel mai mare suporter al tău?
Nu e neaparat unul singur. Pot spune că toată familia. Toți îmi sunt cei mai mari suporteri și le mulțumesc enorm de mult pentru toată susținerea oferită.

Un moment memorabil din cariera ta?
Primul gol la echipa națională de senioare.

Care a fost momentul tău preferat din acest sezon?
Când am revenit la meciul de la Miercurea Ciuc după accidentarea la gleznă și am marcat 2 goluri. A fost un meci bun pe care nu-l voi uita.

Care e modelul tău în fotbal? Dar echipa all-time favorite?
Neymar. Iar echipa favorită este Barcelona.

Ce simți când te gândești la fotbalul feminin?
Ambiție, dezvoltare și pasiune.

Ai timp de pasiuni, în afară de fotbal? Care? Ce-ți place să faci?
Îmi place să desenez și să mă plimb.

„Sunt tot mai multe fete care își doresc să joace fotbal.”

Cum vezi evoluția fotbalului feminin din ultimii ani?
Fotbalul feminin a evoluat destul de mult în ultimi ani și e în continuă dezvoltare. Sunt tot mai multe fete care își doresc să joace fotbal. Din păcate, momentan, nu este la fel de apreciat ca și ce-l de băieți. Sper ca în câțiva ani să evolueze și mai mult și să fie apreciat la fel de mult.

Top 3 calități ale tale pe teren.
Viteză. Combativitate. Tehnica.

Care ar fi trei lucruri pe care ți-ai dori să le îmbunătașești la tine în 2023?
Forța și orientarea în teren.

Care a fost momentul 0 în cariera ta, în care ai știut că vrei să te dedici fotbalului
În anul 2019 am avut un an foarte bun la Fortuna Becicherecu Mic. Atunci am realizat că vreau să mă dedic cu adevărat acestui sport pentru că ador să fac asta.

Ce mesaj i-ai transmite unei fete care se află la început de drum în acest sport?
Să se bucure de fotbal, să fie serioasă și să muncească pentru ceea ce iubește. Să aibă răbdare, pentru că lucrurile vor dura până să ajungă pe drumul cel bun. Să nu renunțe oricât de greu și lung va fi drumul.