Ne aflăm în pauza competițională a sezonului, moment prielnic pentru a discuta cu marcatoarele de TOP ale momentului. Cu 11 goluri marcate în cele 11 etape ale sezonului regular, Adina Borodi (Universitatea Cluj) a discutat cu noi despre experiența ei din acest sezon, despre provocările pe care le-a întâmpinat pe parcursul carierei și despre pasiunile pe care le are.

Adina a început să joace fotbal acum aproape 10 ani, iar prima sa echipă a fost „Independența Baia Mare”, echipă din orașul său natal. Deși la primul ei antrenament nu s-a bucurat de o vreme bună, atmosfera și emoția pe care le-a simțit atunci au compensat din plin.

„A fost un moment plăcut si o experiența nouă să joc alături de alte fete.”

Cum și când ai început să joci fotbal?
Am început să joc fotbal la vârsta de 9 ani, într-un cadru organizat, mai exact la clubul „Independența Baia Mare”, din orașul meu natal.

Îți mai aduci aminte primul antrenament? Dacă da, ne poți povesti despre el?
Nu pot să spun că îmi amintesc cu lux de amănunte, însă țin minte că primul antrenament s-a desfășurat pe un teren sintetic, pe o vreme destul de urâtă și ploioasă. Dar, cu toate acestea, a fost un moment plăcut și o experiența nouă să joc alături de alte fete.

Care a fost momentul tău preferat din acest sezon?
A fost un sezon bun, cu multe reușite, însă nu pot să cataloghez un moment ca fiind favorit. Cred că fiecare moment are farmecul lui și trebuie să ne bucurăm de fiecare în parte.

Cine e cel mai mare suporter al tău?
Cred că atunci când vine vorba de suporteri, întotdeauna familia se află pe primul loc. Acesta este și cazul meu, întrucât familia mea este prezentă aproape în permanență la meciurile în care evoluez, bineînțeles, în funcție de distanța și disponibilitatea de timp.

„Consider ca de la fiecare jucător de elită putem învăța ceva.”

Un moment memorabil din cariera ta?
În decursul anilor am avut parte de multe momente memorabile, de aceea nu cred că aș putea să mă rezum doar la unul. Categoric, momente memorabile sunt acelea când am câștigat Cupa României alături de colegele din echipa Universitatea Cluj și, bineînțeles, calificările cu echipa de junioare a României.

Care e modelul tău în fotbal? Dar echipa all-time favorite?
Mă inspir de la Cristiano Ronaldo, însă consider că de la fiecare jucător de elită putem învăța ceva. Echipa all-time favorite este, fără doar și poate, Real Madrid.

Ce simți când te gândești la fotbalul feminin?
Consider că e un sport care oferă multe oportunități fetelor, iar faptul că în ultima perioadă se dezvoltă tot mai mult, nu poate decât să îmi aducă un sentiment de bucurie.

Ai timp de pasiuni, în afară de fotbal? Dacă da, care sunt acelea?
Nu pot să spun că dispun de prea mult timp liber pentru a-mi descoperi alte pasiuni, însă atunci când prind momente libere, prefer să le petrec alături de familie și prieteni.

„Faptul că fotbalul feminin devine ușor, ușor mediatizat reprezintă un punct deosebit de important!”

Cum vezi evoluția fotbalului feminin din ultimii ani?
Evoluția se poate spune că e una progresivă și că în ultimii ani s-au adus multe îmbunătățiri în fotbalul feminin românesc. Faptul că devine ușor, ușor mediatizat reprezintă un punct deosebit de important. În același timp, există încă multe carențe care ne țin departe de egalarea altor țări unde fotbalul feminin este mult mai bine dezvoltat și perceput, însă sperăm ca în timp să ne apropiem de acest nivel de performanță sportivă.

Top 3 calități ale tale pe teren.
Tehnică. Determinarea. Puterea fizică în dueluri.

Care ar fi trei lucruri pe care ți-ai dori să le îmbunătățești la tine în 2023?
Consider că e necesar să lucrez cu mine constat și tot mai mult, pentru a-mi îmbunătăți performanțele. Astfel, nu aș putea numi doar 3 lucruri pe care aș vrea să le îmbunătățesc în 2023.

Care a fost momentul 0 în cariera ta, în care ai știut că vrei să te dedici fotbalului?
Momentul 0, în care știam că vreau să mă dedic fotbalului a fost acela când Universitatea mi-a propus să mă transfer la Cluj pentru a face performanță. De asemenea, convocările la echipele naționale de junioare, care au venit ulterior, au fost o confirmare a faptului că am luat decizia corectă de a mă dedica în întregime fotbalului.

Ce mesaj i-ai transmite unei fete care se află la început de drum în acest sport?
I-aș transmite să aibă încredere în abilitățile ei, să muncească pentru performanțele pe care și le dorește și să asculte sfaturile antrenorilor care se ocupă de parcursul său.