Federația Română de Fotbal susține demersul European Cancer Organization (ECO), de promovare a vaccinării anti-HPV în România, fiind alături de grupul internațional constituit în acest scop.

O primă întâlnire a grupului format sub conducerea ECO a avut loc joi, 25 mai, la Casa Fotbalului. Prin implicarea în acest demers, Federația Română de Fotbal va organiza întâlniri și evenimente publice, campanii de conștientizare în rândul practicanților și practicantelor de fotbal și va promova exemple personale pozitive.

„FRF conștientizează rolul pe care îl are fotbalul, de promotor al transformării sociale pozitive, și dă valoare, prin parteneriate precum cel cu European Cancer Organisation, rolului de lider în domeniul responsabilității sociale, pe care îl are în sportul românesc”, a spus Florin Șari, managerul FRF pentru politici publice și sustenabilitate.

„Am avut o întâlnire grozavă în București cu partenerii HPV Action Romania, pentru planificarea noii campanii pentru eliminarea tuturor tipurilor de cancer cauzate de HPV. Mulțumim Federației Române de Fotbal pentru suportul fantastic oferit în organizarea întâlnirii”, a adăugat și Peter Baker, din partea European Cancer Organisation.