După ce anul trecut Federația Română de Fotbal și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) au încheiat un parteneriat pentru multiple tipuri de activități și programe sportive, conducerea FRF a avut luni, 5 februarie, o întâlnire la Cluj-Napoca cu rectorul UBB și cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul universității.

Printre punctele convenite, odată cu acordul încheiat în august 2023, s-a numărat și înființarea unui nou Centru Regional de Licențiere UEFA C și B la Cluj-Napoca. Parteneriatul este deja în desfășurare, iar cu ocazia Modului 4 care s-a desfășurat în cadrul Licenței UEFA B, realizat sub coordonarea Școlii Federale de Antrenori (SFA), prin contribuția Coach Educators SFA, a avut loc și o întâlnire între conducătorii insitituțiilor implicate.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, Lucian Burchel, director SFA și Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, s-au întâlnit la Cluj-Napoca cu rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB, prof. univ. dr. Leon Gomboș, dar și cu alte personalității din cadrul universității.

În urma discuțiilor, a fost convenită extinderea în viitor a colaborării între FRF și UBB pentru dezvoltarea fotbalului, prin includerea unor noi direcții de cooperare.

De asemenea, delegația FRF a participat și la o întâlnire cu studenții de la specializarea Fotbal, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, unde a avut ocazia de a vizita și baza sportivă impresionantă a facultății. La această întâlnire au participat și cursanții din cadrul Licenței UEFA B.

Unul dintre principalele obiective din Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, îl reprezintă atenta monitorizare și formare a antrenorilor de fotbal din România și implementarea unui circuit optim al educației acestora cu scopul de a le oferi cea mai bună pregătire.