Federația Română de Fotbal a organizat o acțiune inedită la reunirea celei mai tinere naționale, cea Under 15. După formarea lotului lărgit în urma Turneului Speranțelor și a taberei de vară, tinerii tricolori se vor pregăti timp de o săptămână la Mogoșoaia și Buftea.

Acțiunea a început cu o întâlnire a echipei FRF, formată din Vlad Munteanu, coordonatorul loturilor de tineret și juniori, Marius Niculae, manager sportiv al loturilor de tineret și juniori, Silviu Ioniță, psiholog sportiv, cu părinții jucătorilor naționalei U15. Aceasta a avut loc duminică, 4 septembrie, la Casa Fotbalului, și a abordat teme precum nutriție, psihologie sportivă, relația cu mass media, comportamentul în social media, programul UEFA anti-doping, politica UEFA în ceea ce privește aranjarea meciurilor. Totodată, părinților li s-a explicat modul în care se lucrează la loturile naționale, ce teste se efectuează, în ce constă alimentația copiilor etc.

„Ne-am bucurat să avem alături de noi 80 de părinți dornici să primească informații utile care să îi ajute să își susțină cât mai bine copiii în drumul spre marea performanță. FRF pune accent pe educația și modelarea tinerilor fotbaliști, de aceea le oferim acestora acces la programul Football Management Skills care îi pregătește din toate punctele de vedere, dar am considerat că e nevoie să venim și în sprijinul părinților care, mai ales la vârste fragede, reprezintă cele mai importante figuri din viața unui sportiv. Este și o dovadă de transparență, pentru că ne-am dorit să le arătăm adulților în ce fel lucrăm cu copiii la loturile naționale”, a declarat Vlad Munteanu, coordonatorul loturilor de tineret și juniori.

La întâlnire, părinților le-a fost prezentată și aplicația UEFA For Players, un instrument digital care vine în sprijinul tuturor fotbaliștilor cu sfaturi utile pentru o carieră sănătoasă și care îi pregătește pe aceștia pentru momentul în care cariera de fotbalist profesionist se va încheia.

La acțiunea de pregătire a naționalei U15, care durează până pe 10 septembrie, au fost convocați 66 de jucători care vor participa la teste tehnice, teste fizice și meciuri școală. În urma acestui cantonament va fi format lotul pentru primele meciuri internaționale ale acestei generații.