Federaţia Română de Fotbal efectuează înscrieri în vederea organizării examenului pentru obţinerea calităţii de delegat de joc

În vederea alcătuirii corpului de delegați de joc ai FRF pentru sezoanele 2023/2024 și 2024/2025, de la data de 29.05.2023, va începe perioada de înscriere pentru cei care doresc să susțină examenul care să le permită să îndeplinească rolul de delegat de joc.

Perioada de înscriere se încheie la data de 13.06.2023.

De asemenea, persoanele care au deținut calitatea de delegat de joc în sezoanele anterioare au obligația de a se înscrie și de a susține acest examen, dacă doresc să dețină calitatea de delegat de joc și în sezoanele următoare.

Înscrierea pentru susținerea examentului se face pe baza dosarului care trebuie să conțină următoarele documente:

  1. Cerere – se completează direct în platforma care poate fi accesată AICI.
  2. CV din care să rezulte experiența în activitatea fotbalistică în conformitate cu prevederile art. 64, alin. 2 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, ”Persoanele care doresc să obțină calitatea de observator oficial trebuie să aibă o calificare în activitatea fotbalistică, în cadrul FRF, LPF, AJF, AMFB sau cluburilor de fotbal”. De asemenea, candidații au obligația să indice în CV un număr de telefon mobil și o adresă de corespondență prin e-mail.
  3. Cazier judiciar valabil, emis cu nu mai mult de 15 zile anterior depunerii acestui document la dosar
  4. Adeverință medicală de clinic sănătos
  5. O fotografie, tip pașaport, cu o rezoluţie de minim 600×800 pixeli

Documentele aferente dosarului de înscriere vor fi încărcate în platforma electronică dedicată acestui concurs, AICI. Cererile de înscriere pot fi trimise în perioada 29.05.2023 – 13.06.2023 (inclusiv). Pentru validarea dosarelor este posibilă solicitarea documentelor încărcate în platformă în original sau în copie.

Procedura de organizare și desfășurare a examenului se face potrivit Regulamentului care poate fi consultat AICI.

Examenul se va desfășura la data de 27.06.2023 cu începere de la ora 11:00 și va consta într-un test grilă care va conține un număr de 30 de întrebări, fiecare cu trei variante de răspuns, dintre care una corectă.

Cele 30 de întrebări sunt împărțite în trei secțiuni, după cum urmează: 10 întrebări din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, 10 întrebări din Regulamentul Disciplinar și 10 întrebări din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările ulterioare, forma în vigoare la data de 01.06.2023.