Informatica Timisoara

Succes de prestigiu pentru Informatica Timișoara, supercampioana României la futsal, care sâmbătă seară a obținut biletele pentru Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

Învingătoare joi în primul meci al Grupei H, 9-2 cu Osmanlıspor, campioana Turciei, Informatica a jucat partida decisivă sâmbătă seară, în compania echipei Lynx Futsal Club. Campioana Gibraltarului trecuse vineri de Osmanlıspor cu scorul de 5-2, confruntarea devenind astfel o adevărată finală a Grupei H, grupă găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.

Cu șapte spanioli, un brazilian, un columbian, un argentinian și un singur jucător din Gibraltar, Lynx lăsase o impresie bună după succesul în fața campioanei Turciei, doar că Informatica Timișoara nu i-a dat vreo șansă în „finala” Grupei H! Trupa lui Robert Lupu a început tare partida, iar prima repriză, la finalul căreia conduceau cu 4-0, a fost una aproape perfectă.

La reluare, tot bănățenii au fost cei care au marcat, de încă două ori, reușind în același timp să păstreze poarta intactă. Internaționalul român Savio Valadares a făcut din nou o partidă bună, fiind unul dintre remarcații lui Robert Lupu. Sosit în această vară la Timișoara, Liviu Ruxandari a jucat excelent și a înscris de două ori.

„Suntem fericiți pentru această calificare, rodul muncii în echipă, a devotamentului acestor jucători fantastici, unii dintre ei abia veniți la echipă, dar care s-au adaptat rapid, care au înțeles exact filozofia noastră, care au intrat în familia noastră. Am abordat meciurile din această grupă cu seriozitate, așa cum spuneam și înaintea debutului în Liga Campionilor, iar asta s-a văzut. Nu am făcut nicio concesie adversarilor, nu le-am dat șanse să spere. Sunt mândru de această echipă, de acești băieți”, a spus Robert Lupu, antrenorul campioanei României.

La prima apariție într-o competiție europeană, Informatica Timișoara reușește astfel o performanță uriașă, mai ales în condițiile în care în această vară a pierdut trei dintre oamenii de bază din ultimii doi ani, Miloš Simić, Stefan Rakić și Felipe Oliveira.

Informatica Timișoara va evolua în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League la Riga, acolo unde se vor desfășura partidele din Grupa a 7-a, și din care mai face parte FK Nikars, campioana Letoniei, gazda grupei. Bănățenii își vor afla celelalte două adversare din Grupa a 7-a a Main Round-ului Ligii Campionilor în această seară, după încheierea tururor meciurilor din turul preliminar. Partidele din Main Round se vor disputa luna viitoare. Doar prima clasată se va califica în Elite Round-ul competiției.

Programul complet al Grupei H:

30 august | Informatica Timişoara – Osmanlıspor 9-2
Arbitri: Dario Pezzuto (Italia), Lars Van Leeuwen (Olanda)
Au marcat: Deco (0’48”, 21’12”), Savio Valadares (5’40”, 23’59”, 29’32”, 39’49”), Dmytro Bondar (9’22”), Pedrinho (11’44”) și Valentin Ilas (26’29”) / Osman Aydogan (25’44”), Deco (31’29” – autogol)

31 August | Osmanlıspor – Lynx 2-5
Arbitri: Lars Van Leeuwen (Olanda), Ingo Heemsoth (Germania)
Au marcat: Ozkul (38:30), Pinar (39:16) / Martin (0:18), Popo (13:35, 35:50), Bernal (38:38, 39:52)

1 Septembrie | Lynx – Informatica Timişoara 0-6
Arbitri: Ingo Heemsoth (Germania), Dario Pezzuto (Italia)
Au marcat: Araujo (5:22, 6:25), Valadares (6:42, 25:33), Ruxandari (11:00, 36:49)

Articol de Adi Dobre