Foto: Facebook United Galați

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzdui în acest week-end și în prima zi a săptămânii viitoare primul turneu al play-off-ului Ligii I la futsal. La Galați se vor disputa primele trei etape din lupta pentru titlul de campioană a României.

Derby-ul Harghitei!

Primul meci al zilei de sâmbătă aduce față în față marile rivale din județul Harghita, Imperial WET Miercurea Ciuc și FK Odorheiu Secuiesc. Ultima confruntare dintre cele două formații, disputată pe 10 ianuarie, meci contând pentru etapa a 12-a a sezonului regular, a fost deosebit de spectaculoasă. Ciucanii, campionii României în 2019, s-au impus la limită, scor 4-3.

În cel de-al doilea meci al zilei se vor întâlni formațiile Autobergamo Deva și CS United Galați. Deși l-a pierdut pe unul dintre cei mai buni oameni ai săi, Cristian Obadă – accidentat, Autobergamo Deva a reușit să facă trei transferuri interesante. Astfel, Deva s-a întărit cu spaniolul Mario Ossorio și cu portughezii Andre Filipe Kanika și Hugo Ramada Martins.

„Fiecare meci va fi ca o finală”

„Tot lotul e apt pentru turneul de la Galați, inclusiv stranierii veniți la echipă în aceste zile. Fiecare meci va fi ca o finală ce trebuie câștigată, pentru că punctele sunt foarte importante pentru fiecare echipă. Mergem să câștigăm”, a spus Mimi Stoica, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.

Campioana CS United Galați are la acest prim turneu avantajul terenului propriu. „Trebuie să recunoaștem că din acest punct de vedere e un avantaj pentru noi faptul că vom juca acest turneu acasă, la Galați. Păcat însă că nu vom avea și suporterii alături de noi. Ce va fi în acest play-off?! Va fi o bătălie interesantă și sunt convins că orice se poate întâmpla de-a lungul play-off-ului pentru că au rămas în lupta pentru titlu cele mai bune patru echipe din futsalul românesc. Începem cu un meci împotriva celor de la Autobergamo Deva, o echipă care a reușit câteva transferuri tari”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al formației CS United Galați.

După acest turneu, CS United Galați va pleca în Kazakhstan, acolo unde sâmbătă, 20 februarie, va da piept cu AFC Kairat Almatî, în optimile de finală ale UEFA Futsal Champions League.

Iată programul meciurilor de la Galați:

Sâmbătă, 13 februarie 2021 – Etapa 1 

13.30 Imperial WET Miercurea Ciuc – FK Odorheiu Secuiesc (LIVE YouTube)
16.00 Autobergamo Deva – CS United Galați (LIVE PROX)

Duminică, 14 februarie 2021 – etapa 2

13.30 FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo (LIVE YouTube)
16.00 CS United Galați – Imperial WET Miercurea (LIVE PROX)

Luni, 15 februarie 2021 – etapa 3

13.30 FK Odorheiu Secuiesc – CS United Galați (LIVE YouTube)
16.00 Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva (LIVE PROX)

Clasamentul înaintea primei etape din play-off: 1. Imperial WET Miercurea Ciuc 3p; 2. CS United Galați 2p; 3. Autobergamo Deva 1p; 4. FK Odorheiu Secuiesc 0p

Articol de Adi Dobre