Foto: sporttim.ro

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui marți seară, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport 3, confruntarea dintre CFR Timișoara și Autobergamo Deva, primul episod al duelului dintre cele două formații din semifinalele Ligii I Futsal Fortuna.

Locul 1 la finalul sezonului regular, Autobergamo Deva a fost calificată direct în penultimul act, care se va disputa după regula „cel mai bun din trei jocuri”. În schimb, bănățenii, locul 4, au fost nevoiți să treacă prin emoțiile duelului cu Sportul Ciorăști, de care au trecut dramatic, 2-1 la „general”.

Formația pregătită de Robert Lupu e gata pentru duelul cu Autobergamo Deva, formație în fața căreia a pierdut de trei ori în acest sezon:

Etapa a IV-a (5 octombrie 2021): Autobergamo Deva – CFR Timișoara 2-1
Etapa a XI-a (27 noiembrie 2021): CFR Timișoara – Autobergamo Deva 2-7
Cupa României – optimi de finală (15 februarie 2022): CFR Timișoara – Autobergamo Deva 2-3

„Am declarat înaintea primei etape din acest sezon că obiectivul nostru principal e acela de a ne bate pentru locul 3. Ne-am îndeplinit acest obiectiv. Ar fi extraordinar să-l și depășim! Ne așteaptă o partidă foarte dificilă, dar ne vom juca șansa”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Autobergamo Deva va aborda finalul de sezon cu un nou antrenor principal. După demiterea lui Victor Acosta Garcia, antrenor principal a fost instalat Cosmin Gherman, cel care a mai pregătit echipa hunedoreană pentru o scurtă perioadă în urmă cu câțiva ani. „Am pierdut Cupa României, ne-a mai rămas lupta pentru titlu, pe care trebuie să o câștigăm. Cred că, ținând cont de lotul pe care îl avem, pornim cu prima șansă în duelul cu CFR Timișoara”, a spus Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva.

Florin Robert Matei, jucătorul echipei Autobergamo Deva, revine la Timișoara după trei luni! Cel mai mare dintre frații Matei a evoluat până în iarnă la CFR Timișoara.

CSF CFR 1933 Timișoara – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor Constantin Jude – Timișoara, ora 18:00, în direct la Digi Sport 3
Arbitri: Curta Ovidiu Dan (Târgu Mureș), Deaconu Laurențiu (Berceni) – Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni)
Observator: Ivănescu Marian (București)

Duelul din cea de-a doua semifinală, unde față în față se vor afla formațiile FK Odorheiu Secuiesc și CS United Galați, va debuta miercuri, 13 aprilie, în Harghita.

Articol de Adi Dobre