Gata cu vacanța! Sezonul 2022-2023 al Ligii 1 Feminin pornește astăzi, vineri 26 august, la drum. După o pauză destul de lungă, mult așteptata caravană a primului eșalon fotbalistic rezervat fetelor e din nou în prim plan.

Noutățile din Liga 1 Feminin pentru noul sezon: retragerea vicecampioanei Heniu Prundu Bârgălui, revenirea formației Carmen București și promovarea în premieră a fetelor de la FK Csíkszereda Miercurea Ciuc.

„Vom ataca play-off-ul”

Startul în noul sezon se va da astăzi, de la ora 11:00, la Giurgiu, acolo unde Carmen București va primi vizita formației Banat Girls. Ambele echipe s-au întărit în această vară și au ca obiectiv calificarea în play-off.

Fetele de la Banat Girls sunt puse pe fapte mari și vor să adauge pe harta fotbalului din România comuna Comloșu Mare, care a adoptat echipa încă din sezonul trecut.  Aflată la aprocimativ 60 de kilometri de Timișoara, comuna Comloșu Mare a devenit casa echipei Banat Girls. „Avem toate condițiile, avem oameni care ne ajută și care vor să facă ceva pentru această echipă”, a spus Liviu Ivasuc, 31 de ani, antrenorul echipei, cel care a le-a preluat pe fetele de la Banat sezonul trecut, înaintea returului. Datele s-au schimbat de atunci pentru Banat Girls. O spune chiar tânărul tehnician: „Am avut atunci ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Acum, datele problemei sunt altele! Vom ataca play-off-ul”.

Optimismul celor de la Banat Girls se bazează pe investițiile făcute, pe transferurile efectuate în această vară. „Am transferat 11 jucătoare. Printre cele mai importante nume sunt Alexandra Hornea, de la Heniu Prundu Bârgăului, Elena Răduc și Maria Abălașei de la Iași. Avem în lot două internaționale din Armenia, două din Republica Moldova și o jucătoare din Spania”, a precizat Liviu Ivasuc.

Lotul echipei Banat Girls a demarat pregătirile pentru noul sezon cu o lună și jumătate în urmă. Antrenamentele sunt efectuate pe Stadionul „Electrica” din Timișoara, iar meciurile oficiale vor fi disputate la Comloșu Mare. În perioada de pregătire, Banat Girls a susținut mai multe partide de verificare, toate în Ungaria. „Rezultatele au fost și ele dătătoare de speranțe”, a spus tehnicianul grupării bănățene.

Cupa și campionatul

Fetele de la AS FC Universitatea Cluj, multipla campioană a României, vor debuta în noul sezon pe teren propriu într-o partidă în care adversară va fi ACS Ladies Târgu Mureș. După ce și-au încheiat prematur aventura în Liga Campionilor, clujencele vizează Cupa României și campionatul. În ultima partidă dintre FC Universitatea Cluj și Ladies Târgu Mureș, disputată în urmă cu un an, în etapa a II-a a sezonului trecut, clujencele s-au impus clar, scor 9-0.

Într-o altă partidă din runda inaugurală se întâlnesc Fair Play București și Vasas Odorheiu Secuiesc. Partida se anunță a fi foarte interesantă. Ultimele dispute dintre cele două formații au avut loc în play-off-ul ediției trecute de campionat. Vasas s-a impus de fiecare dată, 2-1 la Cirogârla și 8-2 la Odorheiu Secuiesc,

Misiune dificilă pentru AFK Csikszereda Miercurea Ciuc la debutul în Liga 1 Feminin. Gruparea harghiteană va da piept, pe teren propriu, cu CSM Alexandria, una dintre revelațiile ultimelor două sezoane.

Derby în Vest-ul țării, la Timișoara, acolo unde față în față se vor afla Politehnica și Piroș Security Arad. Politehnica, trupă pregătită de Mirel Albon, țintește pentru al doilea an consecutiv play-off-ul. Sezonul trecut, Politehnica și Piroș Security Arad s-au întâlnit o singură dată, în etapa a II-a, la Timișoara. Politehnica s-a impus cu scorul de 4-1. Partida dintre cele două va fi transmisă în direct pe www.frf.tv!

Epilogul etapei se va disputa la Galați, acolo unde Universitatea va primi vizita echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Cele două echipe s-au întâlnit sezonul trecut de trei ori. În sezonul regular, Baia Mare s-a impus la Galați, scor 2-1, într-un meci contând pentru etapa a X-a. Baia Mare s-a impus și în play-out, în ambele întâlniri, 3-1 în deplasare (etapa a V-a) și 4-0 pe teren propriu (etapa a X-a).

Programul complet al primei etape din noul sezon:

Vineri, 26 august, ora 11:00

  • AS CS Carmen Bucureşti 1937 – ACS Banat Girls

Sâmbătă, 27 august

Ora 11:00

  • AS FC Universitatea Cluj – ACS Ladies Târgu Mureș
  • AFC Fair Play Joc Cinstit București – ACS Vasas Femina FC Odorheiu Secuiesc
  • AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – CSM Alexandria

Ora 18:00

  • Politehnica Timișoara – ACS Piroș Security Protect Arad

Duminică, 28 august, ora 11:00

  • AFC Universitatea Galați – ACS Fotbal Feminin Baia Mare