Cupa Diversitatii

Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, organizează în perioada 7-9 septembrie cea de-a patra ediție a Cupei Diversității, turneu dedicat minorităților naționale din România.

Această ediție va avea loc la Oradea, FRF fiind sprijită în organizarea partidelor de AJF Bihor, care a pus la dispoziția echipelor terenul de joc și va asigura brigăzile de arbitri.

Cupa Diversității este cel mai vechi program de responsabilitate socială care se desfășoară neîntrerupt în organizarea FRF și a Departamentului pentru Relații Interetnice din anul 2015 și cel mai important de acest gen din țară.

La această ediție s-au înscris la turneu toate minoritățile naționale din România. În premieră, în acest an, va exista un turneu dedicat copiilor, care va avea loc pe 7 septembrie.

Primele trei ediții au fost câștigate de Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani (2015, 2016) și Uniunea Croaților din România (2017).

În afara disputării meciurilor de la turneu, toți participanții vor avea prilejul să urmărească împreună debutul echipei naționale a României în Liga Națiunilor, contra Muntenegrului, meci ce se va disputa pe 7 septembrie, la Ploiești.

FRF a fost apreciată de către UEFA, FARE Network și Active Watch pentru modul responsabil în care își îndeplinește rolul de promotor al diversității și al înțelegerii între diversele grupuri etnice de la noi din țară.