După o perioadă îndelungată de așteptare, cauzată de pandemie, programul ”Fotbal în Școli” a revenit toamna trecută cu un nou sezon! Cel mai amplu program de promovare a sportului în școli din România, care cuprinde 15 competiții naționale, a adunat peste 200.000 de elevi la toate categoriile de vârstă! 

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior  și ONSȘ Fotbal – Cupa ISF s-au aliniat la start, cu un nou format, în toamna anului trecut. Competițile dedicate tuturor elevilor, de la U8 până la U18, și-au disputat deja fazele locale și județene, urmând ca de la finalul lunii martie să înceapă etapele zonale! 

STARTUL FAZELOR ZONALE SE DĂ LA HUNEDOARA!

Fazele zonale se vor desfășura în perioada 28 martie – 7 mai, în 22 de județe ale țării. Printre acestea se numără: Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Arad, Constanța, București, Vâlcea, Iași, Brașov, Argeș. Sălaj, Harghita, Suceava, Bihor, Buzău, Ilfov, Vrancea, Neamț, Prahova, Ialomița, Bistrița Năsăud, Covasna.

Finalul lunii martie ne prinde în zona de vest a țării, unde sunt programate primele etape zonale:

  • ONSȘ Fotbal -Cupa Tymbark: Hunedoara (29 martie), Arad (30 martie), Bihor (31 martie) și Gorj (1 aprilie).
  • ONSȘ Fotbal – Cupa ISF : Giurgiu (31 martie – băieți și fete U14)), Mehedinți (31 martie – băieți și fete U16), Satu Mare (31 martie – băieți și fete U14)

DESPRE ONSȘ – CUPA TYMBARK JUNIOR / CUPA ISF

Olimpiada Școlară a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior (U8, U10, U12). Tot în 2022, a luat naștere și competiție ONSȘ Fotbal – Cupa ISF, dedicată elevilor care se încadrează în categoriile de vârstă U14, U16, U18! 

Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)
  • U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)
  • U12 (clasele V-VI, 11-12 ani)

ONSȘ Fotbal – Cupa ISF se desfășoară pe următoarele trei categorii de vârstă: 

  • U14 (clasele VII – VIII)
  • U16 (clasele IX – X)
  • U18 (clasele XI – XII)

DESPRE PROGRAMUL FOTBAL ÎN ȘCOLI

”Fotbal în Școli” este cel mai amplu program de promovare și dezvoltare a fotbalului în instituțiile școlare din România! Programul cuprinde 15 competiții naționale, printre care ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark (U8, U10, U12 baieți și fete), ONSȘ Fotbal – Cupa ISF (U14, U16, U18 baieți și fete), Unificat în 7, Special Olympics, Campionatul Național Universitar și Cupa Satelor!