Federația Română de Fotbal continuă proiectul prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare județ din țară.

După terenurile finalizate din Timișoara, Piatra Neamț, Târgoviște, Deva, Iași și Botoșani, încă două urmează a fi inaugurate, la Râmnicu Sărat (foto) și la Giurgiu. Acestora li se adaugă și terenul cu suprafață naturală de la Târgu Mureș.

Urmează Bacău

În cadrul aceluiași proiect, va demara și construcția unui teren sintetic de dimensiuni standard la Bacău. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost prezent joi, la Bacău, unde a discutat cu Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul municipiului, despre acest lucru. Au mai fost prezenți Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct la FRF, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și Felix Grigore, manager competiții FRF. În urma întâlnirii avute cu autoritățile locale, s-a stabilit ca acesta să fie amplasat în baza sportivă “Lucrețiu Avram”, fostă Proletar. FRF va sprijini financiar construirea acestui teren.

Discuții și despre reconstruirea stadionului “Municipal”

La aceeași întâlnire s-a vorbit și despre posibilitățile de a moderniza stadionul din Bacău. S-a stabilit ca o echipă de specialiști din cadrul Federației Române de Fotbal, care se ocupă de întocmirea studiilor în vederea reabilitării stadioanelor și a construcției de altele noi, să meargă la Bacău pentru a identifica cele mai bune soluții în ceea ce privește stadionul “Municipal”.